Studentbostadsföretagen i Almedalen 2019

Är du på plats i Visby under Almedalsveckan? Träffa branschkollegor och politiker på Studentbostadsföretagens aktiviteter.

 

 
Studentbostadsföretagen är i Almedalen 1-4 juli 2019 för att lyfta studentbostadsbranschens perspektiv i bostads- och utbildningsdebatten, nätverka och påverka politiska beslut. Men vi vill också träffa medlemmar som är på plats! I år har vi valt att koncentrera våra medlemsaktiviteter till en dag. Läs mer och anmäl dig nedan. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.


Seminarium och mingel

Plats: K2A/Svenska Studenthus arena, Mellangatan 41, Visby
Tid: Måndag 1 juli kl 16.30-18.00
Anmälan: Seminarium och mingel är öppet för alla. Ingen anmälan krävs. 
 
Det råder brist på studentbostäder – men räcker dagens satsningar på att bygga mer? Studentbostadsföretagen släpper en trendrapport som sätter studentbostaden och bristen i nytt ljus. Hur kan vi bygga mer hållbart och attraktivt för studenter? Och hur kan dagens bestånd utnyttjas bättre?
 
Universitet väljer att anta färre studenter och unga avstår sin drömutbildning – på grund av bostadsbristen. Där övriga bostadsmarknaden går bet, ska studentbostäder finnas tillgängliga och erbjuda kvalitativa och prisvärda hem under studietiden. Men det saknas även studentbostäder och vi behöver bygga mer. Studentbostadsföretagen släpper en ny trendrapport som utmanar den traditionella bilden av studentbostaden och bjuder in till samtal om framtiden för svensk studentbostadsmarknad. Vilka studentbostäder behövs framöver och vad ställer det för krav på allt från byggregler till hyreslagstiftning? Hur kan politik, studentbostadsaktörer och lärosäten samarbeta för att skapa fler och mer attraktiva boenden för studenter? Hur kan fler bostäder frigöras i rätt tid, när trycket är som högst?
 
Paneldeltagare:
Per Bolund, bostadsminister och språkrör (Mp)
Ingrid Gyllfors, vd Stockholms studentbostäder
Matilda Strömberg, ordförande Sveriges Förenade Studentkårer
Fredrik Hörstedt, vicerektor Chalmers
 
Moderator: Stina Olén, vd Studentbostadsföretagen

Ett studentbostadsmingel tar vid direkt efter seminariet, ca kl 17.15. Passa på att nätverka med branschkollegor, politiker och andra med intresse för studentbostadsfrågor. Vi bjuder på dryck och lättare tilltugg.


Medlemsmiddag

Plats: Brooklyn Visby, Södra kyrkogatan 13, 621 56 Visby
Tid: Måndag 1 juli kl 20.00
Anmälan: Senast 20 juni till erica@studentbostadsforetagen.se. Glöm inte att meddela eventuella allergier etc. 

 
Samla intrycken och avsluta dagen med god mat och trevlig samvaro i en avslappnad miljö. Alla medlemmar som är på plats, bjuds in till middag och trevligt häng på Studentbostadsföretagens medlemsmiddag.
 
Middagen är kostnadsfri, men endast öppen för anställda på våra medlemsföretag. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.