Om oss

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för de som äger, bygger och förvaltar studentbostäder i Sverige. Vårt mål är att skapa förutsättningar för våra medlemmar att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet och nå en hållbar och fungerande studentbostadsmarknad. Det är ett givande arbete eftersom studentbostäder är en viktig del av det svenska kunskapssamhället.
 

Erfarenhetsutbyte och påverkan

Vår verksamhet står på två ben, dels arbetar vi för att skapa och stärka erfarenhetsutbytet medlemsföretag emellan och dels för att externt uppmärksamma studentbostadsrelaterade frågor och problem. Viktigt för oss är att identifiera problem och hinder för att sedan presentera lösningar som bäst bidrar till en bättre studentbostadsmarknad.

Tre av fyra studentbostäder

Föreningen startades 2001 av några av våra nuvarande medlemsföretag. Anledningen var att det fanns ett stort behov av en intresseorganisation som enbart fokuserade på studentbostadsfrågorna. Idag har vi över 60 medlemsföretag och representerar 70 000 studentbostäder från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Samlad kunskap om studentbostäder

Studentbostadsföretagen är ett nav för all den kunskap som finns i studentbostadsbranschen. Vi samlar in, skapar och förmedlar information från och till våra medlemsföretag, den politiska debatten och studentbostadsmarknaden i stort.