Vill du utveckla korridorboendet och framtidssäkra ert erbjudande? Tillsammans utforskar vi vad korridorboendet ska vara och hur ni ökar attraktiviteten i ert eget bestånd.

Nätverk: Attraktiva korridorer
Innovation
Erfarenhetsutbyte
Workshop
Föreläsning
För ett mer attraktivt korridorboende
Korridorboendet har länge varit en central del av studentlivet, men på senare tid har intresset för boendeformen minskat. Samtidigt är det gemensamma boendet uppskattat för att det främjar social gemenskap och motverkar ensamhet bland studenter. Hur kan vi ta de traditionella korridorerna in i framtiden och utveckla dem till attraktiva, hållbara och moderna boenden som studenter efterfrågar?
För att möta denna utmaning erbjuder vi ett nätverk med fokus på utveckling av korridorboendet. I nätverket jobbar vi aktivt med erfarenhetsutbyte, bjuder in studenter i arbetet och hämtar inspiration utifrån. Som deltagare får du kunskap, stöd och inspiration för att hantera och utveckla ert befintliga bestånd och föra verksamheten framåt.
Nätverket riktar sig till dig med ansvar för att utveckla, profilera och marknadsföra ert bostadserbjudande. Det kan inkludera roller inom förvaltning, marknad/kommunikation, verksamhetsutveckling eller projektledning. Det är fördelaktigt om flera personer från samma organisation deltar för att underlätta implementeringen av nya idéer.
Praktisk information
Datum och plats
Träff 1: 9-10 september i Uppsala (lunch till lunch)
Träff 2: Digital halvdagsträff – datum och tid bestäms i samråd med nätverket
Träff 3: Tid och plats bestäms i samråd med nätverket (lunch till lunch)
Pris:
9 900 kronor exkl. moms.
Inkluderar alla tre träffar samt luncher och middag på träff 1 och 3.
Anmälan:
Anmäl ditt intresse till info@studentbostadsforetagen.se senast den 7 augusti.
I nätverket kommer vi bland annat:
- Skapa förståelse för vilka faktorer som påverkar korridorboendets attraktivitet.
- Arbeta tillsammans med kundgruppen för att förstå deras behov och önskemål.
- Utforska hur förvaltning, marknadsföring och paketering stärker korridorboendet som produkt.
- Ta fram konkreta idéer och åtgärder för utveckling av korridorboendet.
- Ge stort utrymme för erfarenhetsutbyte mellan deltagare och använda oss av kraften som uppstår när branschkollegor med olika erfarenheter och kompetens möts.
Upplägg för nätverket
Träff 1: Nuläge, hinder och möjligheter
9 – 10 september
Lunch till lunch
Uppsala
Nätverkets första träff i Uppsala lägger grunden genom att skapa relationer, identifiera framgångsfaktorer och formulera gemensamma mål. Genom nulägesanalys, erfarenhetsutbyte och workshop får du en djupare förståelse för korridorboendets kontext – vilka faktorer som påverkar utvecklingen, vilka hinder och möjligheter som finns.
Nätverket startas upp tillsammans med innovationsledaren Klara Adolphson, som delar kunskap och strategier, samt faciliterar en fördjupande workshop. Vi fortsätter träffen med studiebesök och samtal med studenter. Tillsammans utforskar vi hur förändring kan drivas framåt.
Gemensamma luncher och middag ingår.
Boende ordnas på egen hand.
Om Klara Adolphson
Klara Adolphson har över 25 års erfarenhet av att stötta ledare i att ta sina organisationer in i framtiden. Genom innovation och ledarskap guidar hon individer och företag i att identifiera nya behov hos sina målgrupper och skapa hållbara lösningar för en framgångsrik affär.
Träff 2: Utblick förvaltning och marknadsföring
Digital träff – halvdag
Datum och tid bestäms i samråd med nätverket
Vid det andra tillfället träffas vi digitalt för att få kunskap och erfarenheter utifrån. Vi tar del av exempel på hur förvaltning, paketering och marknadsföring kan höja attraktiviteten och boendeupplevelsen. Vi följer även upp tankar och insikter från förra träffen och fortsätter ett aktivt erfarenhetsutbyte.
Träff 3: Konceptutveckling
Lunch till lunch
Datum och plats bestäms i samråd med nätverket
Vi träffas återigen fysiskt för att tillsammans med studenter realisera strategiska och praktiska utvecklingsmöjligheter för korridorboendet. Genom en strukturerad process drar vi nytta av de föreläsningar, workshops, studiebesök och den kunskap vi har samlat på oss vid tidigare träffar för att arbeta fram konkreta idéer och koncept att ta vidare.
Gemensamma luncher och middag ingår.