Utbildning: MHFA – första hjälpen för psykisk ohälsa

Digitalt / Stockholm

2022 – datum kommer

Arbetet med psykisk ohälsa blir allt viktigare för studentbostadsföretag. Som hyresvärd kan man inte göra allt, men medarbetare kan hamna i lägen där en initial insats är nödvändig. Då är en utbildning i första hjälpen för psykisk ohälsa ovärderlig.

Med tanke på hur vanligt det är med psykisk sjukdom, är det större sannolikhet att träffa på en person med psykiska besvär än att hamna i en situation där man får användning av hjärt- och lungräddning.

MHFA är ett certifierat första hjälpen-program vid olika psykiska tillstånd. Utbildningen ger kunskap för att kunna hantera en psykisk kris tills den drabbade kommer under professionell hjälp.

Utbildningen är tredelad med två obligatoriska utbildningstillfällen under januari, ett digitalt och ett på plats i Stockholm. I mars erbjuds ett uppföljningsmöte för att besvara frågor som uppkommit efter utbildningen.

”Tack vare utbildningen känner sig medarbetarna trygga i att våga fråga när kund eller kollega inte verkar må bra. Och de kan förmedla bra kontaktvägar till hjälp. Det kan rädda liv.”

”- Björg Bergsteinsson, HR-chef på AF Bostäder”

Praktiskt information

Tillfälle 1 – Utbildning del 1
Datum kommer, 09.00 – 12.00
Digitalt
 
Tillfälle 2 – Utbildning del 2
Datum kommer dag 1: från kl.10.30 – datum kommer dag 2: till kl.15.00
 
Tillfälle 3 – Eftermöte   
Datum kommer, 13.00-15.00
 
OBS! För att bli certifierad måste du som deltagare delta på båda utbildningstillfällena. 
 
Pris per person: 6 900 kronor exkl. moms.

Intresseanmälan är öppen

Vi återkommer med datum under våren. Gör en intresseanmälan för att vara säker på att få informationen och förtur till att anmäla dig.

Intresseanmälan är ej bindande.

Intresseanmälan

Ingår i utbildningen

  • 12 timmars MHFA utbildning som leder till certifiering och diplom
  • MHFA manualer och annat undervisningsmaterial
  • Laminerat kort med stöd vad man gör och säger att ha i plånboken
  • Digital uppföljning med tillfälle att ställa frågor

Detta ger utbildningen:

  • Kunskap om de vanligaste psykiatriska diagnoserna, till exempel ångest, panikångestattacker, självskadebeteende, depression, självmordsnärhet, psykoser och psykisk ohälsa orsakad av missbruk.
  • Du lär dig se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan reagera och agera på bästa sätt för att ge stöd och hjälp.
  • Konkret handlingsplan (likt L-A,B,C D vid olyckor) som hjälper dig bedöma situationen, hur du ska ta kontakt och vad du kan säga och göra för att hjälpa person som drabbats av ett tillfälligt kristillstånd tills det gått över eller till dess personen får professionell hjälp.
  • Under de tre tillfällena blandas föreläsning med filmer och återkommande träningsmoment, diskussioner samt gruppövningar för att befästa handlingsplanens olika steg.

Gör en intresseanmälan idag

Intresseanmälan är ej bindande och ger dig förtur till information och anmälan till kursen i vår.

Intresseanmälan