28 SEP

Studieresa: Studentbostäder i Oslo

Oslo, Norge

En dag - tre studiebesök

Följ med när vi under en dag besöker tre studentbostadsprojekt av olika form och karaktär i Oslo.

Under en dag besöker vi tre spännande projekt där något redan befintligt gjorts om till moderna och attraktiva studentbostäder. Vi besöker ombyggda silos, ett renoverat bomullsspinneri från mitten av 1800-talet och ett typiskt miljonprogramsområde som gått från grått och tråkigt till grönt och levande.

Under hela dagen har vi en buss med oss som startar och avslutar på Oslo Sentralstasjon.

Praktisk information

Datum och tid:
28 september, 10.30 – 17.00
Bussen åker från sista studiebesöket G12 16.30 mot Sentralstasjonen. Därmed finns möjlighet för de som vill att avvika direkt från G12.

Samlings- och avslutningsplats:
Oslo Sentralstasjon

Pris per person:
Medlemspris: 2 500 kronor exkl. moms
Ordinarie pris: 3 200 kronor exkl. moms

Bussen går från och till Göteborg. Det finns därmed möjlighet att ansluta till den i Göteborg eller bli upplockad längs vägen. Hör av dig till kansliet för mer information och pris.

Anmäl dig här

Välkommen med din anmälan senast 21 augusti.

OBS! Anmälan är bindande och återbetalning vid eventuell avbokning kan inte garanteras. Vi reserverar oss för att ställa in träffen vid för få anmälda deltagare eller förändrade restriktioner/rekommendationer för sammankomster.

Anmälan

På programmet

Kringsjå|Studentsamskipnaden i Oslo

Kringsjå är som gjort för den aktiva studenten. Beläget i utkanten av Oslo ligger det nära naturen med goda möjligheter till bland annat löpning, simning och skidåkning. Sedan 2017 har Kringsjå genomgått en förvandling, från grått och tråkigt 1970-talsbygge till ett grönt, levande och mycket uppskattat studentbostadsområde. Förutom nybyggnation och förtätning har Studentsamskipnaden i Oslo även satsat på en rejäl upprustning av utomhusmiljön och sociala aktiviteter så som utomhusbio. Både ekologisk och social hållbarhet har fått ta plats bland de över 2 900 studentbostäderna när Kringsjå fått nytt liv.
 
På Kringsjå får vi även en introduktion till den norska studentbostadsmarknaden.
 
Läs mer om Kringsjå >>

Campus G12|Heimstaden

Byggnationen av bomullsspinneriet på Gjerdrums vei 12 påbörjades redan 1864, men 2018 blir det studentbostäder i Heimstadens regi. Idag finns här 266 studentbostäder med tillhörande kommersiella lokaler. På området finns flera sociala serviceytor som café, restaurang och utegym. Här finns också G12STUDIO - ett flexibelt utrymme där allt från utställningar till yogasessioner och filmkvällar kan äga rum.
 
Läs mer om Campus G12 >>

Grünerløkka|Studentsamskipnaden i Oslo

Grünerløkka Studenthus är en ombyggd silo som med sina karakteristiska runda former och starka färger blivit ett landmärke i centrala Oslo. Den runda formen återkommer även i bostäderna och flera av bostäder har till och med specialdesignade möbler för att passa bostadens svängda ytterväggar.
 
OBS! Under hösten pågår renovering av Grünerløkka, vilket påverkar vilka delar vi kan besöka.
 
Läs mer om Grünerløkka >>

Anmäl dig idag!

Välkommen med din anmälan senast 21 augusti. 

OBS! Anmälan är bindande och återbetalning vid eventuell avbokning kan inte garanteras. Vi reserverar oss för att ställa in träffen vid för få anmälda deltagare eller förändrade restriktioner/rekommendationer för sammankomster.

Anmälan