StudBO22 i Göteborg

I mitten av oktober samlas studentbostadsbranschen i Göteborg på StudBO22. Studentbostadsföretagen och SGS Studentbostäder bjuder in till två dagar med inspiration, nätverkande och ny kunskap. Hållbarhet i alla dess former genomsyrar programmet och flera intressanta talare finns på programmet. Missa inte chansen att träffa stora delar av branschen och få med nya idéer till din verksamhet.


OBS! Medlemmar i Studentbostadsföretagen får 10 procents rabatt på deltagaravgiften.
Hör av er till kansliet för mer information.

Praktisk information

Datum:
13-14 oktober

Plats:
Liseberg, Göteborg

Pris:
7 200 kronor inkl. moms

I priset ingår konferens, studiebesök, lunch, fika och
gemensam middag kvällen den 13 oktober

Medlemmar i Studentbostadsföretagen får 10 procents rabatt på deltagaravgiften. Hör av er till kansliet för mer information.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig senast den 30 september

OBS! Anmälan är bindande och återbetalning vid eventuell avbokning kan inte garanteras.

Anmäl dig här

På programmet

Exponentiell tech och hållbarhet|Rebecka Carlsson

En av Sveriges miljömäktigaste! Rebecka Carlsson har grundat en handfull hållbarhetsstartups, utbildats vid Singularity University NASA och varit politiskt sakkunnig åt vice statsministern och klimat- och miljöministern. Idag är hon verksam som rådgivare till företag som vill utveckla pionjärt hållbara affärsmodeller. Nominerad till Årets Talare och författare till Exponentiell klimatomställning.

Arkitektur och hållbarhet|Gert Wingårdh

Gert Wingårdh är en av Sveriges mest kända arkitekter med många intressanta projekt i sin portfölj, flera med trä som möjligheternas material. På StudBO22 pratar han om arkitektur och hållbarhet från sitt perspektiv.

Nuvarande och kommande studenthyresgäster|Jacob Borsén

Jacob Borsén är expert på utbildning och samhälle på Ungdomsbarometern, Sveriges ledande analysföretag inom områden som påverkas av vad unga tycker, tänker och gör. På StudBO22 ger han en inblick vad nuvarande och kommande studenthyresgäster har för värderingar, önskningar och behov. Dessutom hur de ser på sin framtida bostadssituation - hur stor är flyttviljan och hur viktig är bostaden vid val av studieort.

Hållbara finanser|Sarah Olofsson

Sarah är Chief Sustainability Officer på Collector bank. Hon berättar om hur den globala ekonomin påverkas av samhällets klimatomställningen. Nya krav ställs framgent på finansbransch och näringsliv gällande alla aspekter av hållbarhet. Vad innebär egentligen hållbarhet i praktiken för olika aktörer? Och hur påverkas spelplanen?

En attraktiv studentstad|Karolina Ganhammar och Fredrik Nilsson

Karolina är fastighetschef på Göteborgs universitet och Fredrik är vicerektor på Chalmers tekniska högskola. Så skapar Göteborgs lärosäten en attraktiv studentstad.

Sverigesvepet|Tema hållbarhet

Ta del av tre exempel från branschen som alla representerar ett av hållbarhetsbenen - ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Talare:
Derya Tumayer Silva: SGS hållbarhetsresa – från Göteborgsmetoden till FN:s globala hållbarhetsmål.
Karina Antin: K2A Studentbostäder och den hållbara affären

Hållbar kommunikation – bli en bättre kommunikatör|Erik Mattsson

Erik avslutar konferensen med att berätta om hållbar kommunikation för bland annat en bättre arbetsmiljö. Hur kan vi bli bättre på att förstå varandra och vilka personlighetsprofiler är oftast en fallgrop?

Niklas Andersson|Moderator

Vår guide genom hela konferensen är komikern och manusförfattaren Niklas Andersson. Niklas är född och bosatt i Göteborg och känns igen från bland annat Idrottsgalan, Bäst i Test och stand-up-scener runt om i landet. Fotograf: Robert Eldrim


Schema

13 OKTOBER

Tid Aktivitet Plats
08.30 Registrering och mingel Lisebergsteatern
09.00 Start konferens Lisebergsteatern
12.00 Lunch Restaurang 1923
16.30 Slut konferens Lisebergsteatern
19.00 Mingel Al Parco, Liseberg
20.00 Middag Tyrolen, Liseberg

14 OKTOBER

Tid Aktivitet Plats
08.30 Inledning Lisebergsteatern
09.15 Avfärd studiebesök Lisebergsteatern
12.00 Konferens Lisebergsteatern
13.15 Avslutande lunch Restaurang 1923


Information om hotell

Ett begränsat antal rum finns reserverat på Gothia Towers mellan 12-14 oktober.

  • Pris 1 490 kronor/natt inkl. frukost och moms.

Ni bokar själva rummen via bokningslänken nedan. Rummen måste vid bokningstillfället garanteras med bank- eller kreditkort och betalning sker i samband med incheckning på hotellet.

Boka hotell här

Bokningslänken är öppen så länge rum finns kvar eller till och med 30 september. Länken är inställd på boende i två nätter men ni kan enkelt ändra till en natt genom att trycka på ”ändra” i det mörkblå fältet under menyn.

Föredrar ni att ringa eller maila gällande bokningen uppger ni bokningskod SGS121022 för att ta del av specialpriset.

Ansökan StudBO24

Vill ni arrangera nästa StudBO-konferens? Mer information och hur du ansöker finns på länken nedan.

Ladda ner ansökningshandlingar