”Vi bygger för att undvika ensamhet”

I slutet av januari utsågs Studentbostäder i Norden med projektet Träbyn till vinnare av Studentbostadspriset 2022. Vi fick en vinnarintervju med Studentbostäder i Nordens förvaltningschef Samira Mchaiter. 

Stort grattis Samira! Hur känns det att vinna utmärkelsen Studentbostadspriset 2022?
– Vi är otroligt stolta över att vinna priset och tycker det är viktigt att det synliggöras hur viktigt det är att tänka på olika aspekter när nya studentbostäder byggs. Detta är också väldigt roligt för alla våra hyresgäster i som bor i Träbyn.

Vad är det som gör Träbyn så framgångsrikt?
– Psykisk ohälsa är utbrett och ökar snabbt hos unga och studenter är inget undantag, att vi bygger för att undvika ensamhet är det en stor vinst för samhället i stort. Byggnaderna är anpassade efter att passa flera generationer av studenter och öka välmående hos de dessa, samt att de ska stå många år framöver.

– I området är alla studenter är nya och det är inbjudande att träffa och börja prata med sin grannar vilket ger en bra start för nya vänskaper som vi uppmuntrar till.

Inflyttning har skett under 2022 med den sista etappen runt hörnet, vad händer härnäst i Träbyn?
– Vi kommer att fortsätta att arbeta för de gemensamma aktiviteterna, vi vill även fira detta pris med våra hyresgäster, det ryktas om en konsert under våren på plats, det skulle vara roligt att göra det för våra hyresgäster.