Välkommen Eidar – nytt medlemsföretag

Trollhättan är en snabbt växande studentstad med 15 000 studenter vid Högskolan Väst. Trollhättans bostadsbolag Eidar har runt 450 studentbostäder och erbjuder tillsammans med högskolan och kommunen bostadsgaranti inför varje höstterminsstart. I en tid av bostadsbrist runt om i landet ser man det som en vinnande strategi för högskolans tillväxt.

Hej Urban Blom, vd på Eidar, vad är på gång hos er?
– Här i Trollhättan har vi satsat mycket för studenterna, eftersom de är en viktig framtida kraft i en innovativ stad som vår. De senaste åren har vi tillfört ett hundratal studentbostäder och vårt nästa projekt är cirka 140 nya studentlägenheter inom 5 minuters cykelavstånd från Campus. Vi hoppas på ett positivt besked gällande ett återinfört investeringsstöd för projektet, som vi ser som viktigt för att kunna leva upp till bostadsgarantin och för utvecklingen av Trollhättan som studentstad.

Varför valde ni att bli medlemmar?
– Vi utvecklar vår organisation mycket i nuläget med sikte på höjd förvaltningskvalitet. Som ett led i detta funderar vi på hur vi ska renodla och förädla just området studentbostäder. Vi känner att vi är i behov av ett stärkt nätverk kring just studentlägenheter och vårt medlemskap blir därför ett värdefullt komplement till vårt nuvarande medlemskap i Sveriges Allmännytta.

Vad ser ni fram emot att prata med branschkollegor om?
– Om hur vi tillsammans i branschen kan utveckla studentbostadssegmentet framöver, särskilt med tanke på det stora teknikskiftet som vi är inne i när det gäller digitalisering. Men också basala jämförelser kring vardagsförvaltning typ; hur gör ni? Vi ser verkligen framemot att få ta del av nätverkets samlade erfarenheter och kompetens och hoppas självklart att vi också skall kunna bidra till utvecklingen i branschen genom att tillföra ytterligare kompetens till nätverket. Det känns kul, spännande och energigivande!