Ulrika Francke ny medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen

Den 10 november börjar Ulrika Francke som medlemsansvarig hos oss på Studentbostadsföretagen. Som medlemsansvarig är Ulrika vår främsta kontakt med alla medlemsföretag och ansvarig för våra medlemsaktiviteter och medlemsförmåner. Lär känna henne mer här!

Hej Ulrika! Berätta, vem är du och vad har du jobbat med tidigare?
– Så roligt att vara på plats i denna spännande och viktiga bransch! Det både värmer och ger värdefulla insikter när jag läser om allt arbete som görs med hållbarhet och studentens bästa i fokus. Trots att det är många år sedan jag själv studerade så minns jag så väl hur viktigt boendet var för tryggheten och gemenskapen under denna viktiga fas av livet och det är så inspirerande att få möjlighet att vara en del i det arbetet.

I yrkeslivet har jag hunnit med en rad olika roller med tjänsteutveckling, service och projektledning som gemensam nämnare och jag har en teoretisk bas i ekonomi och beteendevetenskap. Jag får energi av göra det där lilla extra för min omgivning och har haft glädjen av att göra det inom framförallt hotellbranschen, som medlemsansvarig för branschorganisationen SCR Svensk Camping och nu senast inom utbildningsbranschen. Viktiga erfarenheter som jag tar med mig in i den här rollen där jag först och främst ska sätta mig in i alla olika delar och ha ett stort fokus på medlemsnyttan.

När jag inte är på kontoret i Göteborg eller ute i landet och träffar medlemmar så arbetar jag på hemmaplan, som är i lilla Åsa några mil söder om Göteborg. Där bor jag nu med min 18-åriga dotter, sonen är nyligen utflugen och studerar i Linköping så vi pratar studentboende även på hemmaplan 😊. Utanför arbetet umgås jag gärna med familj och vänner, tar löprundor vid havet, gör yoga eller hejar på Åsa IF som engagerad fotbollsförälder.

Rollen som medlemsansvarig är bred och innehåller mycket, vad ser du fram emot att hugga tag i först?
– Den 10 november är min första arbetsdag och jag har fått ett gediget introduktionsschema för att så snabbt som möjligt sätta mig in i rollen. Det blir en stor bredd på arbetsuppgifterna, precis som jag gillar att arbeta, med många pusselbitar som skapar en helhet. Mina öron och ögon kommer att stå på vid gavel för vad som händer i medlemsföretagen och i omvärlden för att hitta områden att skapa nätverk och hålla forum och större events omkring. Jag ser också fram emot att ta del av alla mindre initiativ som görs och arbeta med att sprida dem vidare.

När får man som medlem chansen att träffa och lära känna dig mer?
– Jag ser nu verkligen fram emot att träffa alla medlemmar! Nu närmast är Förvaltningsdagarna Linköping 23-24 november och sedan ett medlemsforum om hyresjuridik den 7 december, utmärkta tillfällen att få en kunskapsboost och att lära känna varandra. För att göra det på ett lite djupare plan så kommer jag så snart jag är varm i kläderna att boka in möten, antingen digitala eller på plats för att lära mig så mycket jag bara kan om just deras verksamhet, behov, initiativ och utmaningar.

Om inte jag hinner först så tveka inte att höra av dig – jag blir alltid glad av ett samtal eller mail och connecta gärna med mig på LinkedIn.


Kontakt Ulrika Franke: