Studentbostadsföretagen i Oslo

Studiebesök i form av en ombyggd silo, ett bomullsspinneri och ett förvandlat miljonprojekt varvat med föreläsningar och massor av nätverkande. Allt detta kan summeras till en lyckad studieresa till Oslo. Men vad är det viktigaste branschen tar med sig från resan? Ta del av några röster från deltagarna och se bilder från besöken. 

 

Eric Hansson,
Stockholms studentbostäder

– Det var ett givande upplägg att få ta del av varierande typer av projekt och boendemiljöer. Många kreativa lösningar där man varit duktig på att tillvarata unika byggnader och jobba med väldigt specifika förutsättningar. Tillgänglighetsdiskussionerna gick varma! Också intressant att besöka två väldigt olika typer av aktörer på den norska marknaden – perspektiv från privata sektorn och från mer ”välfärdsfinansierad” verksamhet.

– Under promenaden i Kringsjå var vi några som reflekterade över hur mycket satsningar på välunderhållen utemiljö och belysning bidrar till ökad trygghet. Det arbetet kommer vi på Stockholms studentbostäder väva in mer i vår verksamhet framåt.

– Resan fick mig även att djupare begrunda att Stockholm som studentstad inte bara konkurrerar med svenska städer och orter, utan med många andra städer i den globala världen.

 

Vindhya R, Annika Berntson
Göteborgs Universitet

– Spännande val av studiebesök, och kombinationen av dem! Olika och unika, vardera på sitt sätt. Vi gillade över-dagen-upplägget, det passade oss bra just nu.

– Dagen var också inspirerande! Blandningen av fakta i studentmiljö och bonusen med Osloguidning, möten med branschkollegor och samtidigt trevligt mingel, på plats i konkreta miljöer och däremellan egen tid eller paus i bussen.

– Lyxigt att flyta med i ett välarrangerat program, vi fick fokusera själva på det som passade just oss med respektive punkt.

 

Martin Jacobsson
AF Bostäder

– Vi fick se fantastiska boenden i fina miljöer. Oslo gjorde väldigt gott intryck. Också väldigt kul att höra om Studentsamkipnaden i Oslos verksamhet. De känns genuint intresserade av studenterna och deras välmående. Även intressant att höra om skillnader och likheter i förutsättningarna för att bedriva studentbostadsverksamhet.

– Jag tycker att det var trevligt att få prata med kollegor från landet. Jag fick också bra kontakt med en på SiO som jag har haft en mejlväxling och erfarenhetsutbyte med efter besöket.

 

 

Bilderna är från studiebesöken Grünerløkka, Kringsjå, och Campus G12