Stockholms universitet nytt medlemsföretag i Studentbostadsföretagen

Säg hej till Stockholms universitet, vårt senaste medlemsföretag. Vi tycker det är extra roligt att ännu ett lärosäte går med i vårt nätverk, eftersom det stärker kopplingen mellan utbildning och bostad ytterligare. 

Unknown

– Vi ser att bostäder blir mer och mer viktigt för lärosäten, framförallt som konkurrensmedel på den internationella utbildningsscenen. Med den bakgrunden välkomnar vi Stockholms universitet varmt in i föreningen och nätverket, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig.

Vi på Studentbostadsföretagen har länge jobbat för att stärka banden mellan bostad och utbildning. Stockholms universitet är branschorganisationens femte medlem med direkt koppling till ett lärosäte, och de ser framför sig ett utbyte för att främja den lokala marknaden som präglas av tydlig brist.

– Vi ser fram emot ett ytterligare utbyte av kunskap och erfarenheter i studentbostadsfrågan, som här i huvudstaden är särskilt tillspetsad, säger Mia Andersson, chef för Sektionen för bostadsförsörjning på Fastighetsavdelningen vid Stockholms universitet.

Om Stockholms universitet
Stockholms universitet grundades 1878 och är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. 70 000 studenter, 1 800 doktorander och drygt 5 000 medarbetare är verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Stockholms universitet blockförhyr runt 500 studentbostäder till internationella studenter och forskarstudenter.