Studentbostäder i Almedalen

Almedalsveckan går av stapeln 27 juni och står därmed snart för dörren. Studentbostadsföretagen kommer även i år vara en del av politikerveckan genom att anordna flera event rörande studentbostäder. Dessutom besöker vår vd, Stina Olén, Almedalen för att träffa politiker och beslutsfattare som påverkar studentbostadsmarknaden. Vi satte oss ner med henne för att höra mer om deltagandet och hennes syn på veckan. 

Studentbostadsföretagen besöker återigen Almedalsveckan, varför då?
– Almedalsveckan är en värdefull mötesplats för oss, där vi får chansen att lyfta utmaningar och lösningar för studentbostadsmarknaden med beslutsfattare från olika sektorer. Vi arrangerar dels publika seminarier, men har också en hel del enskilda möten med politiker, myndigheter och andra intresseorganisationer.

Vilka frågor står högst upp på agendan i år?
– Byggstoppet är självklart aktuellt och vi tar med oss en färsk rapport med åtgärdsförslag som vi kommer presentera för politikerna. Därtill vill vi sätta ljuset på att fler aktörer har en roll i att förbättra studenternas bostadssituation. I ett seminarium samlar vi universitet, kommunpolitiker med flera för att diskutera detta. Slutligen är byggregelfrågor ett självklart ämne!

Vad har du för förväntningar på veckan i stort?
– I Almedalen brukar man få en bra mix av planerade och spontana möten, så jag räknar med många givande samtal även i år. Sen blir det kul att få förkovra sig lite, genom att ta del av andras arrangemang på intressanta teman. Utöver det så brukar ju vår medlemsmiddag vara en höjdpunkt i veckan!

Läs mer om våra arrangemang och andra seminarier om studentbostäder under Almedalsveckan