Stina Olén ny vd för Studentbostadsföretagen

Vi är glada över att kunna presentera Stina Olén som ny vd för Studentbostadsföretagen. Stina kommer i sin roll som vd, förutom att leda föreningens arbete framåt, även att ha stort fokus på opinionsbildning samt representera branschen i bostadspolitiska frågor.

Stina har tidigare arbetat på Västsvenska Handelskammaren där hon under flera år ansvarat för både strategisk och operativ opinionsbildning med fokus på kompetensförsörjning, senast som biträdande näringspolitisk chef. Hon är universitetsutbildad i internationella relationer och sociologi och bor idag strax utanför Göteborg med man och två barn.

Den 5 mars är Stina på plats och en viktig del i hennes introduktion blir att besöka medlemsföretag runt om i landet. Hon kommer även medverka på våra medlemsträffar under året, till exempel studieresan till USA, Nöjd Studbo och stämman för att medlemmar ska få tillfälle att träffa henne, och för att Stina ska få möjlighet att träffa medlemsföretagen. Men redan nu passade vi på att ställa några frågor för att lära känna henne lite bättre.

Vad lockade dig med att jobba med studentbostäder?
– För mig är studentbostäder en viktig samhällsfråga – med min bakgrund i kompetensförsörjning ser jag behovet av en välfungerande bostadsmarknad för att kunna bygga ett riktigt kunskapssamhälle. Studentbostadsföretagen spelar en central roll i att samla branschen, dela kunskap och erfarenhet, främja utveckling och påverka politiska beslut. Att få bli en del av detta och utveckla verksamheten, känns mycket spännande!

Vad ser du mest fram emot?
– Att kunna göra nytta för våra medlemmar i stort och i smått! Sen alla spännande möten och nya bekantskaper som jag vet väntar därute. Jag vet att jag kommer få lära mig massa nytt och inspireras av många företag, det taggar mig.

Vilka tidigare erfarenheter tror du att du kan dra nytta av i det här uppdraget?
– Jag har arbetat med politisk påverkan och opinionsbildning sedan 2011 och vet vilken kreativitet och uthållighet som behövs i en intresseorganisation för att åstadkomma politisk förändring. Jag är också van vid att jobba i en medlemsorganisation och ser fram emot att använda min erfarenhet för att utveckla medlemserbjudandet i Studentbostadsföretagen.

Och till sist, har du bott i studentbostad?
– Ja, under mitt fjärde år som universitetsstudent läste jag delvis i Växjö och då hann jag med två olika studentbostäder – närheten inom campus passade mig verkligen perfekt då.

Välkommen Stina!

Från och med den 5 mars kan ni nå Stina på stina@studentbostadsforetagen.se