Nybyggt: Generatorn

K2A öppnar upp med 90 moderna studentlägenheter i ett plusenergihus där hållbarhet är genomgående gällande såväl byggprocess som det färdiga huset. Fastigheten, Generatorn, är dessutom belägen i nya området Vallastaden. 

Sveriges största plusenergihus
Huset, som består av 90 studentlägenheter men även 22 trygghetsbostäder, är unikt i sitt slag och sannolikt det största plusenergihuset i trä som byggts i Sverige. Ett plusenergihus betyder att byggnaden på årsbasis producerar mer energi än vad som används. Något som har åstadkommits genom solceller och genomtänkta lösningar för bergvärme, behovsstyrd ventilation och återvinning av värme. Förutom energisparande lösningar är projektet Svanenmärkt, vilket borgar för hållbarhet i byggprocessen.

– Det här är ett projekt vi är väldigt stolta över där vi minimerar utsläppen i både byggfasen och driftsfasen. Att studentbostäderna är fullt uthyrda direkt vid invigning visar också på den stora efterfrågan som finns i hela Sverige på klimatsmarta och yteffektiva studentbostäder med hög kvalitet i bra lägen, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Välplanerade ettor
Studentlägenheterna är ettor om 19-25 kvadratmeter. Samtliga är utrustade med kök, kyl, frys, diskmaskin och ugn samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kort fakta:

  • Inflyttningsdatum: 1 september 2023
  • Antal lägenheter: 90
  • Antal rum: 1 rok
  • Storlek: 19-25 kvm
  • Parkering: Finns, avgiftsbelagd

Läs mer om studentboendet