Ny medlem – välkommen Veidekke

Det är med stor glädje vi presenterar Studentbostadsföretagens nya medlem: Veidekke Entreprenad AB!  Genom medlemskapet vill bygg- och anläggningsföretaget, som är Skandinaviens fjärde största, vara en del av en långsiktig och hållbar utveckling.

– Vi ser ett medlemskap i Studentbostadsföretagen som en naturlig del i vårt samhällsengagemang, där vi kan bidra med vår kunskap inom såväl byggnation som bostadsutveckling i stort. För att samhället ska kunna utvecklas behövs bra bostäder nära jobb och studier, och studentbostäder är en viktig länk i den kedjan. Dessutom har vi på Veidekke verksamhet på flera av landets högskoleorter, så frågan ligger oss nära, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef på Veidekke Bygg.

Just nu bygger Veidekke nästan 600 studentlägenheter för BaseCamp i Malmö. De moderna och fullt möblerade lägenheterna kommer ligga i Västra Hamnen i Malmö, ett dynamiskt område nära Malmö Universitet. Inflyttning är planerad till hösten 2023.

– Som medlemmar i Studentbostadsföretagen ser vi fram emot givande dialoger med de andra medlemmarna kring framtidens studentboende. Vi hoppas kunna bidra med nya perspektiv, genom att vi har ett delvis annorlunda kontaktnät. Vi ser fram emot att våra olika verksamheter får lära av varandra, avslutar Charlotta Nilsén på Veidekke.