Ny medlem: HSB Borås

HSB är Sveriges största bostadskooperation med drygt 650 000 medlemmar som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. Den lokala organisationen i Borås med 110 studentbostäder är sedan i höstas medlemmar hos oss – varmt välkomna!

Hej Nikoletta, förvaltare och uthyrare på HSB i Borås! Vad är på gång hos er ?
– Efter att ha förvärvat två fastigheter 2015 har vi jobbat mycket med både trivsel, renoveringar och bättre struktur för uthyrningen. Vi har förbättrat närmiljön i form av cykelparkeringar, djupbehållare till sopor och vi  jobbat med informationsbiten. Det som är på gång är en lägenhetspärm som skall vara tillgänglig i varje lägenhet och att vi ska titta på hur man kan lyfta den gemensamma lokalen så det blir något roligt och användbart för alla. Vi har också investerat i bänkbord och lagt plattor för att studenterna skall kunna sitta ute och ta en kopp kaffe på gården.

Varför valde ni att bli medlemmar?
– Vi fick tips om er av AB Bostäder i Borås. Vi skulle tycka att det var roligt att vara med i ett nätverk som stödjer vårt dagliga arbete med studentbostäder. Ett nätverk där vi kan hämta kunskap, information och tips och trix från kollegor från det här området.

Vad ser ni fram emot att prata med branschkollegor om?
– Vardagen för studenterna och de problem, frågor, idéer som dyker upp i studentbostäder. Att kunna utvecklas tillsammans och ”hänga med” studenterna så att de känner att de blir väl bemötta och har en bra första boendeupplevelse.