Nu kommer det nordiska nätverket till Sverige

Trondheim, Ålborg, Reykjavik och senast Helsingfors. De senaste åren har det nordiska nätverket NSBO turnerat runt i Norden för att nätverka och få ny kunskap om studentbostäder ur ett nordiskt perspektiv. Nu kommer NSBO Conference för första gången till Sverige, närmare bestämt Stockholm.

NSBO är en nätverksplattform för nordiska studentbostadsaktörer och för första gången anordnas NSBO Conference i Sverige och Stockholm. Konferensen anordnas tillsammans med Studentbostadsföretagen och bjuder på en bra mix av presentationer, studiebesök och nätverkstillfällen. Det är ett ypperligt tillfälle att få extern inspiration utan att behöva titta för långt bort från den egna verksamheten.

– Studentbostadsmarknaderna i Norden är olika nog för att vi ska kunna lära oss av varandra, samtidigt som det finns tillräckligt många likheter för att kunna genomföra idéer på hemmaplan, säger Ida Tengroth, kommunikationsansvarig på Studentbostadsföretagen och ansvarig för arbetet med NSBO.

Med avstamp i det nya campusområdet Albano i norra Stockholm fokuserar konferensen på studentbostaden och dess roll för en hållbar campus- och stadsutveckling. På programmet samsas övergripande trender med konkreta exempel och tid för diskussion och erfarenhetsutbyte.

– Det ska bli väldigt roligt att få bjuda hit våra nordiska branschkollegor och ses igen efter pandemiåren! Jag hoppas att alla svenska studentbostadsaktörer ser möjligheten att på hemmaplan få att träffa och lära sig av sina nordiska grannar, avslutar Ida.


Om NSBO Conference 2022

  • Datum: 22-23 september 2022
  • Plats: Stockholm
  • Läs mer