MKB Fastighets tvättstugor uppskattas av studenterna

NKI-toppen har landat i tvättstugan. Ett utrymme som på senare år fått mer uppmärksamhet för att skapa både kundnöjdhet och en smidigare förvaltning. Bäst betyg i Nöjd Studbo – branschens kundundersökning – på området får MKB Fastighets AB. Så här jobbar de för att få sina höga resultat. 

Snabba åtgärder
En av nyckelfaktorerna för MKB när det kommer till tvättstugor är att vara snabb med åtgärder så fort det kommer in en felanmälan eller kommentar från kundenkäten. Oftast sker återkoppling direkt och problemet åtgärdas inom så kort tid som möjligt. Skulle reparation ta lite längre tid är de noga med att informera hyresgästerna både på plats i tvättstugan och i deras boendeapp.

Hög tillsyn och extra städning
Förutom att vara snabba med åtgärder har MKB även hög tillsyn i sina tvättstugor. De står för städmaterial som sopborste, mopp, disktrasor, papper med mera och fyller på om det försvinner eller behöver bytas ut. Det finns även strykjärn och strykbräda i alla tvättstugor. Som en extra åtgärd har de mer frekvent städning i de tvättstugor som delas av många studenter. En högre städfrekvens bidrar till en trevligare miljö som smittar av sig på hyresgästen – ju bättre närvaro och standard det är, desto bättre tar studenterna hand om tvättstugan.

Anpassade tvättider
Under de senaste åren har de minskat tvättiderna från fyra till tre timmar, men med möjlighet att vara kvar en timme extra för att torka sin tvätt. Detta har lett till fler tillgängliga tvättider för studenterna och därmed bättre resultat på frågan om tillgänglighet.

Personlig introduktion
När en ny hyresgäst flyttar in har MKB en personlig introduktion, och en del av den är att visa tvättstugan och gå igenom hur den funkar, hur man bokar vad som förväntas av dem gällande skötsel och städning.

Testar nya saker
Till sist så testar MKB olika saker i sina tvättstugor för att se vad som kan förbättra användning och trivsel, till exempel nudging för skötselreglerna som en positiv påminnelse om det ansvar man har som hyresgäst.


I området ingår följande parametrar från undersökningen:

  • Tvättutrustningen
  • Städat och rent i tvättstugan
  • Möjligheten att få en tvättid som passar


Mer från NKI-toppen: