Medlemsbesök: Studentbostäder i Linköping

Vår kommunikationsansvariga Ida startade 2017 med ett medlemsbesök hos Studentbostäder i Linköping. Utemiljö, studentpubar och ett nytt sätt att bo kollektivt var några av de saker hon fick veta mer om under dagen.

På Studentbostäder i Linköping träffade Ida Thomas Lilja som är fastighetschef och Christoffer Gerking som är förvaltningsspecialist. Tillsammans med sina 14 kollegor förvaltar de över 4 000 bostäder och bygger en hel del nya under året som kommer. Studentbostäder är ett dotterbolag till det kommunala bolaget Stångåstaden, varifrån de köper in mycket tjänster, till exempel IT och ekonomi.

Ett av de största projekten i Linköping under 2017 är Vallastaden, en helt ny stadsdel där bland annat 183 nya studentbostäder bidrar till en innovativ och spännande ny del av staden. Bland dessa 183 bostäder finns två kollektiva bostäder där varje bostad har 15 studenter. Studenterna har ett eget rum och delar ett 200 kvadratmeter stort gemensamt utrymme, designade för att uppmuntra till socialt umgänge och gemenskap, med sina medboende. I september ställs kollektivet ut tillsammans med resten av kvarteret i Expo Vallastaden, som du kan besöka tillsammans med oss den 7 september.

Vallastaden 2
Vallastaden, Studentbostäders kollektivboende ligger i byggnaden längst till vänster.
(Bild: Studentbostäder i Linköping)

Förutom nya bostäder är även nya utemiljöer på schemat för Studentbostäder under 2017. Två stora områden kommer få nya utemiljöer som syftar till att både skapa trygghet och nya mötesplatser. Förhoppningsvis kommer vi få se resultatet av det här arbetet på Förvaltningsdagarna 2017 i november senare i år.

IMG_5055
Irrblosset

Till sist stämde vi av läget med vår kontaktperson Thomas för att se vad som är på hans agenda inför 2017.

Thomas, vad är din roll och hur ser arbetet ut för dig just nu?
– Jag jobbar med förvaltning och fastighetsutveckling. 2017 är ett spännande år för oss så just nu är jag inne i en intensiv period med bland annat mycket ombyggnation och nyproduktion.

Vad är på gång hos er just nu?
– Vi har flera stora projekt på gång, ett av dem är Vallastaden som vi bygger tillsammans med flera nya aktörer. Det är ett av våra mest spännande projekt under 2017, men vi förbättrar även utemiljöer, bygger om korridorer till pentrybostäder och ska ta fram Sveriges bästa studentpub i en av våra nyproducerade fastigheter.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra utemiljö?
– Trygghet är oerhört viktigt och det skapas genom att hålla rent, god sikt och bra belysning. Sedan är det även viktigt att skapa mötesplatser för att nyttja utemiljön på bästa sätt. Det är en av de sakerna som vi jobbar mycket med när vi bygger om flera utemiljöer nu.

IMG_5061
Thomas Lilja, Ida Tengroth och Christoffer Gerking