Medlemsbesök Gavlegårdarna – samlar studentbostäderna på Campus Sätra

Under ett medlemsbesök hos Gavlegårdarna i Gävle tidigare i år, fick vi kika in i både deras verksamhet och studentbostäder. Bland annat träffade vi Fredrik Johansson, förvaltare, som jobbat Gavlegårdarna i många år, varav de senaste åren med studentbostäderna. Han berättar mer om hur Gavlegårdarna jobbar med studentbostäder.

Gavlegårdarna har ungefär 14 000 bostäder i beståndet varav 600 är studentbostäder. Därmed är det en liten, men viktig del av företagets totala bestånd. Majoriteten av Gavlegårdarnas studentbostäder ligger på Campus Sätra, 2,5 km från centrum och högskolan.

[huge_it_gallery id=”3″]

 

Hej Fredrik! På vilket sätt jobbar du med studentbostäder hos er?
– Jag jobbar med studenternas frågor gällande problem, störningar, underhåll plus annat som gäller deras boende. Även flyttbesiktning och städbesiktning ingår i mina uppgifter. I Gävle har vi ett nätverk för stadens studentbostadsföretag, kommunen och högskolan och där är jag vår kontaktperson.

Du jobbar med förvaltning och kan ert bestånd utan och innan. Har du några bra tips kring förvaltningen av studentbostäder som hjälpt er?
– Det är ju främst unga kunder och ofta deras första boende så de kan behöva lite tips och trix för att komma in i vuxenvärlden, ta reda på hur bostadsvärlden fungerar, vad man behöver tänka på och vilka skyldigheter man har. Jag och mina kollegor försöker informera tydligt på olika sätt så att de inte ska bli debiterade för skador, städ eller annat framöver.

Tills sist, vad tycker du är det bästa med att ha studenter som kunder?
– De är just unga och öppna. Inte så mycket förutfattade meningar, på det hela en kul kundgrupp!