Medlemsbesök Helsingborgshem

Mitt under brinnande terminsstart hälsade vår medlemsansvariga Erica Sjölin på hos Helsingborgshem. Där träffade hon Helen Marntell som är deras studentansvariga och alldeles ny på jobbet. Erica ställde några frågor för att lära känna hennes roll bättre och se vad som är på gång hos Helsingborgshem. 

Hej Helen! Hur ser din roll på Helsingborgshem ut?
– Som studentansvarig på Helsingborgshem ingår mycket. Det är jag som lägger ut lediga lägenheter, tar emot och visar lägenheten för alla nya hyresgäster, har hand om besiktningar och genomför studiekontroll en gång om året. Vi har totalt 450 studentlägenheter uppdelade på fyra områden så det finns att göra!

Vad är på gång hos er just nu?
– Viktigt för mig och oss framöver under året är att stärka samarbetet mellan oss, staden, studenterna och campus ytterligare, här finns en del att utveckla. Det är första gången rollen som studentansvarig är en heltidstjänst så förhoppningsvis kommer det finnas tid fört utveckling av bland annat samarbeten.

Ditt bästa kundtips?
– Mitt bästa tips är att möta alla studenter personligen vid nyckelutlämningen och även visa dem deras boende om det finns tid. De får ett ansikte på mig så att de vet vem de ska kontakta och känner sig välkomnade. Många av dagens unga är inte så vana vid att prata i telefon utan använder hellre sms och e-post, men har man fått ett ansikte på någon så upplever jag det lättare för dem att höra av sig. Självklart kan det vara en logistisk utmaning för företag med fler studentbostäder, men om det går tror jag man vinner mycket på ett personligt välkomnande i början.

Vad är roligast med ditt jobb (hittills)?
– Helt klart all kontakt med kunderna. Inför hösten ska jag testa nya sätt att få till möten, till exempel komma på informationsmöten på lördag eller söndag förmiddag med kebabpizza och cola, det gäller att befinna sig där kunden är!