Lär känna styrelsens nya tillskott

Studentbostadsföretagens styrelse har förstärkts med två rutinerade branschnamn. Universitetsarkitekt Karolina Ganhammar och Håkan Andersson, affärsområdeschef student på MKB Fastighets, valdes in i styrelsen på förra veckans föreningsstämma.


Karolina Ganhammar

Universitetsarkitekt på Linköping universitet som snart helt går över till rollen som fastighetsstrateg på Göteborg universitet.

Du har lång och gedigen erfarenhet av lärosätesvärlden. Vad tar du med dig av det till uppdraget i Studentbostadsföretagens styrelse?
Jag har under de 23 år som jag varit i lärosätesvärlden alltid arbetat väldigt nära studenterna. Det är otroligt givande och roligt och från detta samarbete tar jag med mig mycket. Sen har jag under många år i olika utsträckning arbetat i studentbostadsfrågorna utifrån skilda perspektiv, och det är också erfarenheter som jag har med mig.

Vad ser du mest fram emot med att sitta i styrelsen för Studentbostadsföretagen?
Jag tycker det ska bli oerhört spännande och lärorikt att få möjlighet att vara med i ett sammanhang som ger mig fantastiska möjligheter i mitt nya uppdrag som fastighetsstrateg på Göteborgs universitet, där jag i min roll kommer att ha stort fokus på utveckling av studentbostäder bland annat. Jag ser framemot att få träffa kunniga och erfarna personer som jag kommer lära mig mycket av och förhoppningsvis också kunna bidra med värdefull input utifrån mina tidigare uppdrag och erfarenheter.

Till sist, kan du dela med dig av något personligt minne från att ha bott eller vistats i studentlägenhet, utöver genom ditt arbete?
Jag har aldrig, tyvärr, själv bott i en studentlägenhet. Jag bodde i Göteborg i en ”vanlig” lägenhet under mina studieår på Chalmers. Men i mina olika roller både från Jönköping university och på Linköpings universitet har jag vistats i åtskilliga studentlägenheter. Ett tillfälle som jag minns särskilt mycket är när vi arrangerade en matfest på ett av boendena i Jönköping för internationella studenter, där alla fick laga sitt lands nationalrätt. Det blev väldigt uppskattat! Ett fint minne och något som bidrog väldigt positivt till sammanhållning och gemenskap och därmed trivseln på boendet.


Håkan Andersson

Affärsområdeschef för student på Malmös kommunala bostadsbolag, MKB Fastighets AB.

Ni på MKB Student är ju faktiskt kända i branschen för ert innovativa nöjd kund-arbete. Vad tar du med dig från det till uppdraget i Studentbostadsföretagens styrelse?
Det stämmer vi har under flera år arbetat med vårt nöjd kund-arbete med en ständig förbättringsvilja. Vi jobbar med att våra studenter representerar ”framtiden” och har en tydlig koppling till stadens utveckling. Förhoppningsvis kan jag tillföra mitt synsätt på frågan.

Vad ser du mest fram emot med att sitta i styrelsen för Studentbostadsföretagen?
Vi tycker att Studentbostadsföretagen gör ett väldigt bra och viktigt arbete och det kommer bli både roligt och intressant att vara mer delaktig. Jag ser fram emot intressanta möten och givande utbyte i det kommande arbetet.

Till sist, kan du dela med dig av något personligt minne från att ha bott eller vistats i studentlägenhet, utöver genom ditt arbete?
Eftersom jag aldrig själv bott i en studentlägenhet så begränsas mina minnen till olika besök. Det som slår mig mest är den gemenskap som finns.


Vi hälsar Karolina och Håkan varmt välkomna till styrelsen!