Kollektiva boenden för studenter uppmärksammas i media

Frågan om hur studenter vill bo är på tapeten. I dagens P1 Morgon intervjuas vår vd Stina Olén om att nya former av kollektiva lösningar är på framfart. Samtidigt rapporterar SVT om vårt medlemsföretag Studentbostäder i Linköping, som bygger om korridorsrum till enskilda lägenheter.

Det har länge pratats i branschen om att det klassiska korridorsboendet är på nedgång och att fler och fler studenter vill ha ett eget boende, vilket gör att studentbostadsaktörer allt mer riktar in sig på att bygga enskilda lägenheter, företrädesvis studentettor.

Men det är inte hela sanningen. I rapporten Studbotrend, som vi släppte tidigare i höstas, handlar ett helt kapitel om behovet av gemenskap, utvecklingen av kollektiva boendelösningar för studenter och olika kringtjänster kopplade till detta.
– Vi ser ett uppsving för kollektiva studentboenden i olika former. Samtidigt tittar många aktörer på hur de kan utveckla sina befintliga korridorsbestånd och göra dem mer attraktiva, säger Stina Olén i dagens P1 Morgon.

Här kan du lyssna på hela inslaget från P1 Morgon.
Här och här intervjuas Simon Helmér från Studentbostäder i Linköping av SVT, angående deras ombyggnation av befintliga korridorsboenden.

Vid frågor,  kontakta gärna Stina Olén, vd Studentbostadsföretagen, på stina@studentbostadsforetagen alt. 031-780 45 72.