Innergårdar och trygghet i Växjö

Tidigare under hösten besökte vi vårt medlemsföretag Växjöbostäder som har över 2 000 studentbostäder i Växjö. Under de senaste åren har flera nya studentbostäder tillkommit och det senaste projektet Docenten med 248 studentbostäder är precis nyinflyttat. Docenten är såklart en av höstens höjdpunkter när det kommer till studentbostäder, men även trygghet står i fokus för Växjöbostäder.

En av innergårdarna på Docenten i ett regnigt Växjö

Vi träffar Jennie Isberg, kommunikationschef och Ulrika Aschan, platschef kundcenter. De är mitt inne i den stora inflyttning som terminsstart innebär och områdeskontoret vi besöker är fullt av studenter som ska hämta ut nycklarna till sin nya studentbostad.

Vad ser ni fram emot i höst?
– De första studenterna har precis flyttat in i Docenten, och det är alltid spännande att se ett projekt komma till liv. Det ligger precis vid campus och har två stora fina innergårdar, så det ska bli extra roligt att få följa det under hösten, se hur de trivs och om innegårdarna hinner användas innan det blir för kallt ute.

Hur tar ni hand om era studenter i höst?
– Under hösten kommer vi börja med trygghetsvandringar för studenter. Vi har tidigare gjort det i vårt vanliga bestånd, men för studenterna blir detta första gången. Vi genomför vandringarna tillsammans med polisen och studentkåren, och studenterna får möjlighet att visa vad som känns otryggt i vilka områden och vad vi som hyresvärd kan göra för att åtgärda detta. När vi gjort det i övriga beståndet har det främst varit dålig sikt på grund av buskage och belysning som uppmärksammats.

Marknadsföring av de nya studentbostäderna som har cykelparkering på varje våningsplan