Ingrid Gyllfors går vidare med nytt vd-uppdrag

Ingrid Gyllfors, Studentbostadsföretagens ordförande, har meddelat att hon lämnar sitt vd-uppdrag i Stockholms studentbostäder, SSSB, för att istället anta rollen som vd för Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB. Det innebär också att hon lämnar studentbostadsbranschen och därmed ordförandeposten i Studentbostadsföretagen vid årsstämman i maj.

Ingrid har haft rollen som vd för Stockholms Studentbostäder i sju år och kommer att fortsätta i sin nuvarande roll i sex månader. Det innebär att hon fortsätter som ordförande i Studentbostadsföretagen fram till ordinarie årsstämma 5 maj 2022, men är då inte aktuell för omval. Föreningens valberedning har meddelats och kommer att påbörja sökandet efter en ny ordförande.

– Ingrid har varit en mycket engagerad styrelseledamot i flera år och i rollen som ordförande har hon både bidragit till föreningens tillväxt och till att lyfta studentbostadsfrågorna i den bostadspolitiska debatten. Jag vill särskilt lyfta fram Ingrids betydelse som talesperson för branschen och hennes driv att utveckla vårt branschnätverk. Vi vill tacka Ingrid för hennes insatser och önskar henne varmt lycka till i sitt nya uppdrag, säger Stina Olén, vd Studentbostadsföretagen.