Högskoleservice i Jönköping ny medlem i Studentbostadsföretagen

En solig aprildag besökte vi vår splitter nya medlem Högskoleservice i Jönköping, Accommodation office som är en del av Campusservice. I dagsläget hyr de in 265 studentbostäder från många olika fastighetsägare, men har också spännande nyproduktion och tillskott på gång inom en snar framtid.

På plats träffar vi bland andra Susanna Grahn som är ansvarig för studentbostäderna.

Hej Susanna, vad är på gång hos er?
– Vi ser fram emot två nya projekt som kommer framöver. I och med dem fördubblar vi beståndet av vår blockförhyrning. Till hösten 2019 står projektet Linsen färdigt, det är en ombyggnation som resulterar i 63 sovplatser. Det blir dels en korridor med tio rum och dels kompislägenheter och ettor. Vårt nästa projekt är Kunskapsfabriken med 226 studentbostäder. Till vårterminen 2020 är 90 av dem inflyttningsklara och till höstterminen 2020 sker inflyttning i resterande. Utöver nyproduktionen får vi snart ytterligare en kollega som stärker upp och jobbar som bostadssamordnare. 

Varför valde ni att bli medlemmar?
– För att få vara del av ett större sammanhang. Vi är en liten enhet som jobbar med studentbostäder och då är det extra viktigt att få till sig ny kunskap och inspiration på ett enkelt sätt. Kompetensutveckling är viktigt för oss. Vi tycker också att det är superintressanta frågor ni driver.

Vad ser ni mest fram emot att prata med branschkollegor om?
– Allt! Att vi inte ska behöva uppfinna hjulet på nytt kring stort och smått. Vi ser mycket fram emot att dela erfarenheter kring processer som kan underlätta det dagliga arbetet. Vi har en del utmaningar med vakanser, hur jobbar andra med det? Likaså ska det bli spännande att prata om kundmötet och hur man kan jobba med det för bästa kundupplevelse.