Hej Jenny Wikström, nyinvald i Studentbostadsföretagens styrelse

På årets föreningsstämma valdes en ny styrelse till föreningen och ett nytt ansikte är Jenny Wikström, fastighetschef på Uppsalahem Studentstaden. Lär känna henne bättre här och ta reda på varför korridorboendet är högt på hennes agenda. 

Hej Jenny! Du är nyvald suppleant i Studentbostadsföretagens styrelse, berätta lite om dig och din roll på Uppsalahem?
– Jag har jobbat med studentbostäder på olika företag och i olika roller sedan 2006. Det som har varit utvecklande är att jag jobbat inom olika bolagsformer; privat, stiftelse och nu allmännyttan.

– På Uppsalahem ansvarar jag för vårt distrikt Studentstaden med drygt 4 000 studentbostäder. Jag har fantastiska medarbetare som gör ett otroligt jobb för att ge våra hyresgäster ett så bra boende och boendetid hos oss som möjligt. I Uppsala har vi ca 30 olika aktörer som tillhandahåller studentbostäder, så mitt jobb går också ut på att samverka med dessa aktörer, men med även kommun, region och självklart våra två universitet.

Vilka frågor i branschen intresserar dig mest och vad ser du för utveckling de kommande åren?
– Jag tycker att korridorens vara eller icke vara är en intressant fråga att följa. Många företag väljer att bygga bort korridorboenden, men jag ser ett stort värde i att ha korridoren kvar som boendeform. Jag vill arbeta för att höja korridorboendets status, hur kan vi rebranda korridorboende för att göra det mer attraktivt?