Heimstaden nytt medlemsföretag i Studentbostadsföretagen

Med sina nästan 5 000 studentbostäder är Heimstaden Förvaltnings AB nytt medlemsföretag i branschorganisationen Studentbostadsföretagen. Företaget, som förvaltar olika typer av bostäder, har studentbostäder på åtta orter runt om i landet.

– Det är jätteroligt att få med Heimstaden som de senaste åren expanderat sitt studentbostadsbestånd kraftigt. Härmed får vi in ytterligare en aktör som finns på flera orter, något som blir mer och mer vanligt på den svenska studentbostadsmarknaden, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

För Heimstaden är medlemskapet en källa till kunskap för vidare utveckling av verksamheten.

– Vi har de senaste året haft en kraftig tillväxt av studentbostäder. För att få en ökad förståelse för studenternas behov ser vi Studentbostadsföretagen som en viktig resurs och partner i arbetet för att stärka vårt erbjudande till studenterna, säger Maria Petersson, vd för Heimstaden Förvaltnings AB.

Om Heimstaden
Heimstaden är ett av Nordens ledande bostadsfastighetsbolag. Koncernen äger, förädlar, utvecklar och förvaltar bostäder i Sverige, Danmark och Norge. Heimstaden har cirka 30 500 lägenheter och ett fastighetsvärde om cirka 50,3 mdkr. Huvudkontoret är placerat i Malmö. Heimstaden har över 4 800 studentlägenheter i åtta städer; Skellefteå, Luleå, Linköping, Växjö, Lund, Malmö, Stockholm och Umeå.