Här är vinnarna av Nöjd Studbo 2023

Sex glada studenbostadsföretag tog hem priser under årets upplaga av Nöjd Studbo som ägde rum i Örebro.  

Nöjd Studbo-priserna baseras på resultatet från Nöjd Studbo – branschens egen kundundersökning som genomförs tillsammans med Origo Group. I år utdelades totalt sju priser utifrån en ny uppdelning av mätningsmetod som innefattar både den klassiska punktmätningen i mars (Årlig) och en kontinuerlig mätning över hela året (Live).

Årets huvudpriser gick till AF Bostäder, MKB Fastighets AB, Chalmers Studentbostäder, Stiftelsen Ultuna Studentbostäder samt Malmö universitet. Vidare utsågs AB Gavlegårdarna till Årets klättrare.

– Ett stort grattis till våra pristagare men också ett stort tack till alla som deltagit och fyllt branscheventet med intressanta perspektiv och roliga samtal. Jag är dessutom glad över att studentbostadsföretagens arbete även i år speglas med goda resultat i undersökningen. Det ger ytterligare motivation vad gäller framtida projekt och initiativ, säger Stina Olén, Vd Studentbostadsföretagen.

Totalt har 21 företag deltagit och drygt 40 000 studentbostadshyresgäster fått möjlighet att svara på en enkät.

– Flera av företagen som deltar i den kontinuerliga mätningen Nöjd Studbo Live har under det senaste året ökat både sin svarsfrekvens och kundnöjdhet, vilket indikerar att de arbetat aktivt med verktyget och olika åtgärder som fått effekt bland kunderna. Några övergripande trender i branschen är att kundernas rekommendationsbenägenhet ökar, allt fler är positiva till utemiljön kring fastigheterna samt att de med korridorrum i allt högre grad tycker att gemensamt kök och korridor fungerar väl. Trots vikande konjunktur med hög inflation så anser studenterna att boendet är lika prisvärt som för ett år sedan. Studentbostadsbranschen håller sig på en mycket hög nivå i kundnöjdhet i jämförelse med fastighetsbranschen som helhet, säger Anders Johansson, undersökningsansvarig på Origo Group.

Årets Stjärna

Det blev dubbla priser för MKB Fastighets AB som med ”Pimp my house” utsågs till Årets Stjärna. Initiativet går ut på att varje husvärd tillsammans med personal och studenter förbättrar och utvecklar boendemiljön i studentfastigheterna.

Juryns motivering:
Det stora i det lilla kan vara det som gör skillnaden för hyresgästen. Med en genuin omtanke om sina hyresgäster skapar vinnaren ett naturligt möte mellan medarbetare och kund, på kundens hemmaplan. Aktiviteten stärker samarbetet i arbetsgruppen och skapar engagemang som spiller över till hyresgästerna. Enkelheten i upplägget gör det möjligt att hämta inspiration för såväl små som stora företag.


Vinnare efter kategori:

Live – upp till 2 000 studentbostäder
MKB Fastighets AB

Live – 2 000+ studentbostäder
AF Bostäder

Årlig – upp till 1 000 studentbostäder
Stiftelsen Ultuna Studentbostäder

Årlig – 1 000+ studentbostäder
Chalmers studentbostäder

Lärosäten
Malmö universitet

Klättrare – delas ut till den som ökat mest 
AB Gavlegårdarna

Årets stjärna
MKB Fastighets AB