Fem lästips från Trend Report 2021

Varje år släpper den europeiska tankesmedjan The Class of 2020 en trendrapport. I år är den helt digital och bjuder på en rad intressanta artiklar om internationella trender och utveckling för studentbostäder, utbildning och campus/stadsplanering. Vi har valt ut fem artiklar som vi tycker är extra intressanta.

 

Back to the future: What does the university city look like 10 years from now?

Tio personer från branschen siar om hur universitetsstaden ser ut om tio år. Ökad internationalisering, digitalisering och hållbarhet? Mer integrerade städer med allt inom femton minuters transport? Färre universitet eller fler hubbar för innovation? Vad tror du?

 

No sustainability = no business

Studentbostadsföretagens egna bidrag handlar om att integrera hållbarhet i affärsmodellen för att framtidssäkra sin affär. Med en kundgrupp som inte bara anser att företag bör ta ett större ansvar för planetens framtid, utan även inkluderar hållbarhetsfaktorn i sina boende- och konsumtionsval är en hållbar affär nu och i framtiden en nödvändighet.

 

The Future of Student Mobility: Physical, Blended, or Virtual

Hur kommer den internationella studentmobiliteten se ut i framtiden nu när Covid-19 tvingat fram ett allt mer digitalt studentutbyte? Ordförande för Erasmus Student Network ger sin bild av vad internationella studenter kan förvänta sig i framtiden.

 

Future-Proof Design in Shared Living

Covid-19 har fått de flesta branscher att tänka om, så även inredningsbranschen. I den här artikeln finns tips på hur man både kan forma miljöer i gemensamma utrymmen för att minska smittspridningen – både i de som redan finns och i de som är under produktion.

 

Community is not for sale

Få tips och inspiration till vad man ska tänka på för att skapa en gemenskap. Att förebygga ensamhet och därmed även psykisk hälsa är extra viktigt för studenter, speciellt i en tid som denna.