En medlemsansvarigs tankar inför hösten

I november har jag varit här i ett år och oj vad tiden har gått fort. Tacksam över välkomnandet och att ha kommit in i denna bransch, så viktig och så varmhjärtad och generös!

I höst ser jag fram emot spännande möten, som alltid resulterar i många uppslag att koka ihop till en palett av olika sorters aktiviteter och innehåll. En annan källa till uppslag är den årliga Nöjd Medlemsundersökningen, som snart är på väg ut till er. Inväntar med spänning alla svar, särskilt dem på de öppna frågorna som vi sedan använder som ett verktyg att anpassa vårt arbete efter. Förra året var det till exempel flera som uttryckte önskemål om fler digitala träffar, med en bredd av ämnen – så i höst finns webinarer med specialister inom ekonomi, marknad, kundnöjdhet och juridik på programmet.

Digitala träffar i all ära men känslan när vi ses fysiskt på våra nätverksträffar är ändå oslagbar. Ser fram emot att själv få lyssna till talarna och att känna av den härliga energin när ni medlemmar nätverkar och delar med er av kunskap och inspiration. Den största träffen under hösten är Förvaltningsdagarna och i år dyker vi ner i två högaktuella områden, ekonomi och klimatanpassning. Jag hoppas på att få träffa många av er där!

En annan rolig aktivitet är resan till Oslo. Vi blir ett stort gäng på cirka 50 personer som ska spendera dagen med studiebesök till spännande ombyggnationsprojekt, en silo, en textilfabriksbyggnad och ett stort miljonprogramsområde som nu är en studentby.

Träffar i lite mindre format är också så värdefullt. I höst har vi till exempel träff i Uppsala med Hållbarhetsnätverket där vi kombinerar möte och utbyte av erfarenheter med inspirerande studiebesök. Ett annat nätverk är användarrådet för StudboAdmin där vi har stort fokus på frågor som gäller utveckling av studiekontrollssystemet och förberedelse för eventuell direktkoppling mot Ladok och antagningssystemet.

Jag hoppas även på att få många samtal och mejl om spännande projekt ni vill dela med er av eller utmaningar ni står inför. Troligtvis finns det andra som upplevt en liknande utmaning som vi kan förmedla kontakten till. Att hjälpa varandra är ju själva kärnan i vårt nätverk. Med det sagt ser jag fram emot en härlig höst tillsammans med er alla där ute i landet!

Ulrika, medlemsansvarig Studentbostadsföretagen