Det händer våren 2024

2024 är ett spännande år på många sätt, och vi på Studentbostadsföretagen har laddat upp med ett välfyllt innehåll. Nedan är de viktigaste hållpunkterna och ämnena under våren. 


Fler webbinarier med inspiration och goda exempel

Som medlem har du under våren möjlighet att ta del av en rad olika webbinarier. Vi dyker ner i konkreta ämnen för studentbostadsverksamhet genom att lyfta goda exempel och inspirerande experter.

– Vi satsar på lite kortare men kunskapsfyllda webbinarier under våren som våra medlemmar enkelt kan se live eller ta del av i efterhand. Till skillnad från tidigare har vi inga gruppdiskussioner, men självklart finns det möjlighet att ställa frågor i direktsändning, säger Ulrika Francke, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Vårens webbinarier:

Politiska framsteg avgörs i vår

Det rör på sig i branschens centrala frågor. Under våren avslutas flera viktiga processer gällande studiekontroller mot Ladok och NyA samt lättnader i byggkraven. Förslag från UKÄ:s utredning om Ladok/NyA skulle kunna skapa möjligheter till digitala studiekontroller redan till höstterminen. Senare i vår presenterar Boverket sina förslag för lättnader i byggregler, en översyn som i sig är bra men där förslagen behöver justeras för att nå den effekt som både branschen och regeringen önskar.

– Det är upp till regeringen att under våren agera på de förslag som kommer, och vi bevakar aktivt frågorna för att påverka dem i rätt riktning. Båda dessa åtgärder är otroligt viktiga för branschen och för att de ska få önskad effekt behövs resultat i linje med de åsikter vi framfört, säger Stina Olén, vd för Studentbostadsföretagen.

Dessutom ser vi fram emot: