De vann årets Nöjd Studbo – se studentbostadsföretagen med nöjdast kunder

Fyra stolta NKI-vinnande studentbostadsföretag och en Årets stjärna utsågs på Nöjd Studbo-dagen i Helsingborg. Äntligen kunde branschen återigen samlas för att fira det fina kundarbete som utmanats under pandemin.

Nöjd Studbo-priserna baseras på resultatet från kundundersökningen med samma namn, som genomförs av Origo Group på uppdrag av Studentbostadsföretagen. Fyra huvudpriser delades ut i olika kategorier och årets vinnare är Chalmers Studentbostäder, MKB Fastighets AB, Stiftelsen Ultuna Studentbostäder och Malmö universitet.

Det genomsnittliga NKI-resultatet (Nöjd Kund Index 0-100) för studentbostadsbranschen ligger i år på 71, vilket är lägre jämfört med tidigare mätningar men ändå ett fortsatt högt betyg för branschen.

– Både upplägget och enkäten för undersökningen har ändrats, vilket påverkar både resultatet och jämförbarheten bakåt. Dessutom ser vi att kundernas förväntningar på service och personalens tillgänglighet har ökat nu efter pandemin. Men trots det så håller studentbostadsbranschen sig på en hög nivå i jämförelse med andra branschen, säger Anders Johansson, undersökningsansvarig på Origo Group.

Digital inflyttningshjälp vann Årets stjärna
Stockholms studentbostäder och deras kundanpassade inflyttningswebb tog hem Årets stjärna, som går till ett nytänkande initiativ som bidrar till nöjdare kunder. En viktig faktor för juryn var att Stockholms Studentbostäder tagit en klassisk painpoint för branschen, utgått från kunden och tagit ett helhetsgrepp som skapar nöjda kunder.

Juryns nominering:
”Vinnaren av årets stjärna har sett kundens problem, utgått från deras prioriteringar och sänkt tröskeln för att ta klivet in i en ny bostad. Effekterna syns tydligt när de mäter kundnöjdhet och förbättrar både företagets och kundens upplevelse för bästa möjliga start i ett studentboende.”


Vinnarna i Nöjd Studbo 2022:

Upp till 750 studentbostäder
Stiftelsen Ultuna Studentbostäder

750 – 1 500 studentbostäder: 
MKB Fastighets AB

Över 1 500 studentbostäder
Chalmers Studentbostäder

Lärosäten:
Malmö universitet

Årets stjärna:
Stockholms studentbostäder – en kundanpassad inflyttningswebb