De är nominerade till Årets stjärna 2023

Nästa vecka delas Årets stjärna ut, ett pris som går till ett nytänkande och inspirerande initiativ på temat kundnöjdhet som genomförts det senaste året. Här är de tre initiativ som har chansen att vinna priset den 10 maj.

Årets Stjärna delas ut till ett initiativ som skapar nöjda kunder på ett sätt som kan inspirera andra studentbostadsföretag. Årets nominerade visar på en bredd inom arbete som skapar bättre kundnöjdhet – från uteplatser till motionslopp.

Vinnaren utses av en jury som består av Studentbostadsföretagens medlemsansvariga Ulrika Francke, Lotta Sundqvist, Chef direktförsäljning Svedea, Jacob Färnert, vice ordförande Sveriges förenade studentkårer och Sarah Adolfson, konsult CX och digitalisering, What is next AB. Vinnaren presenteras på Nöjd Studbo-dagen den 10 maj.


Nominerade Årets stjärna 2023:

 

⭐ AF Bostäder – Friskvård för hyresgäster
Att vi mår bättre i både kropp och knopp av att röra på oss är välkänt och den psykiska ohälsa bland studenter är större än hos resten av befolkningen. Därför tar AF Bostäder ett helhetsgrepp kring frågan om fysisk och psykisk hälsa genom att erbjuda tillfällen för sina hyresgäster att under välordnade och engagerande former delta i aktiviteter som motionslopp, vandringsutflykter och seriespel i olika sporter. Detta kombineras med projektet Hjälp! som ger information och stöd kring psykisk ohälsa. AF Bostäder och deras samarbetspartner står för organisationen och allt studenterna behöver göra är att anmäla sig och snöra på skorna! Förutom att stärka både den psykiska och fysiska hälsan skapar AF Bostäder även ett utbud av aktiviteter som förstärker boendeupplevelsen som student.

 

⭐ MKB Fastighets AB – Pimp my house
Pimp my house är ett turnerande uppdrag där varje husvärd med stöd från både personal och studenter förbättrar och utvecklar boendemiljön i de olika studentfastigheterna. Husvärden lägger upp en plan för vad som ska göras och sedan sluter hela personalstyrkan upp för att hjälpa till med genomförandet. För att involvera och öka medvetandet hos studenterna om förbättringarna knackar de under varje tillfälle på hos samtliga boende för att se som om de har fler förbättringsförslag eller småsaker som behöver fixas. Initiativet skapar engagemang både hos medarbetare och hyresgäster genom enkla och genomförbara åtgärder som resulterar i boendeinflytande, kunskapsöverföring och samarbete.

 

⭐ Uppsalahem – Joars oas
Från ett av Uppsalahems studentområden, ett område med flera utomhusmiljöer som sett likadana ut sedan millenieskiftet, kom en dag ett förslag på en ny uteplats. Förslaget hade skickats in av en boende som studerade till landskapsarkitekt. I samråd mellan förvaltare och hyresgäst reviderades ritningarna för att passa Uppsalahems budget och projektet drog igång under våren 2022. Joars oas invides sedan lagom till  att utesäsongen drog igång samma år och är idag en uppskattad plats för möten mellan husen. Projektet har inte bara förbättrat bostadsområdet, det är också helt i linje med Uppsalahems ambition om att involvera de boende i utvecklingen av tjänster och bostadsmiljöer samt visionen – Tillsammans för ett levande Uppsala.