Chalmers Studentbostäder öppnar dörrarna till korttidsboende och vandrarhem

För studenter vid Chalmers och Göteborgs universitet finns nu ett nytt korttidsboende att ta del av. Här kan forskare och studenter bo kortare perioder mellan september och maj, och under sommaren är det öppet för alla. Följ med till Chalmers Studentbostäders Holterman Hostel när Simon Ramadani, förvaltningschef, berättar mer.

Berätta kort om Holterman Hostel och hur det fungerar i er verksamhet?
– Vi driver vårt Hostel som en sidoverksamhet, det vill säga att vi inte kravställer att man måste stå i kö och ha poäng för att kunna hyra ett rum. Istället fungerar det som alla andra hotell där först till kvarn råder men med krav att man under perioden 1 september – 31 maj är en student eller forskare på Chalmers eller GU.  Under sommaren är det även öppet för allmänheten.

Hur uppkom idén om att bygga om byggnaden till korttidsboende?
– Det har funnits en idé under många år om att Chalmers har ett behov av korttidsboende för just studenter och forskare. Den idén lyftes igen när vi på Chalmers Studentbostäder förvärvade den fastighet som hade de möjligheterna, det vill säga Holterman Hostel.

Hur påverkar det er verksamhet att även ha ett korttidsboende i bostadsutbudet?
– Det är utmanande då verksamhet kräver mer översyn än våra vanliga hyresfastigheter samt redovisningsmässigt är det annorlunda än en vanlig förvaltning. Utöver det fungerar det mesta automatiskt då vi valt att digitalisera så mycket som möjligt av processen kring uthyrning av rum samt service för de boende. Och det uppskattas definitivt av kunderna som boendealternativ.

Skiljer det sig mycket från ”vanliga” studentbostäder och i så fall vad?
– Det påminner lite om ett gruppboende där 6 – 12 gäster delar på två wc/dusch-utrymmen och ett kök med vardagsrum. De delade ytorna har rejält med utrymme och man delar med de på samma våningsplan.


KORT FAKTA:

Antal rum: 66 stycken
Typ av rum: Från enkelrum till mindre familjerum
Läge: Centrala Göteborg i närheten av Chalmers tekniska högskola
Webb: www.holterman.se