AB Familjebostäder ny medlem i Studentbostadsföretagen

I slutet av 2017 blev AB Familjebostäder nytt medlemsföretag i Studentbostadsföretagen. AB Familjebostäder är baserade i Stockholm och har länge funnits på bostadsmarknaden, men gör nu en satsning på studentbostäder.

– Det är roligt att så många aktörer satsar på studentbostäder i Stockholm där behovet är stort, och därför är det extra kul att välkomna AB Familjebostäder som medlemmar, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Tidigare har AB Familjebostäder blockuthyrt studentbostäderna i sitt bestånd, men sedan förra året både äger och förvaltar de sina studentbostäder själva och fler kommer det bli.

– Under 2017 har 86 studenter flyttat in i nya studentlägenheter med attraktivt läge i Älvsjöstaden. Vi planerar ytterligare ett antal projekt med studentlägenheter under de närmaste åren. Vi ser därför att ett medlemskap i Studentbostadsföretagen är ett steg i riktningen mot att bli en attraktiv bostadsaktör på studentbostadsmarknaden i Stockholm, säger Anette Sand, vd för AB Familjebostäder

Om AB Familjebostäder
Grundat 1936. Äger, bygger och förvaltar hyresrätter och lokaler för Stockholms behov.
Över 40 000 stockholmare har sitt hem hos oss. Dagens 19 121 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder, varav flera studentbostäder.