21 MAR

Uthyrningsdagen

Stockholm

Fullt fokus på uthyrning och studentbostäder

Uthyrningsdagen tar ett brett grepp kring uthyrningsfrågor och studentbostäder. En träff för dig som arbetar både operativt och strategiskt med uthyrning av studentbostäder.

Studentbostäder har specifika förutsättningar för uthyrning av bostäder, både praktiskt och hyresjuridiskt, vilket är utgångspunkten för Uthyrningsdagen. Programmet blandade insiktsfulla presentationer med möjligheten att utbyta erfarenheter och kunskap med branschkollegor från olika delar av landet.

Presentationer

På programmet

Den digitala uthyrningsresan|Exempel från branschen

Följ med på en heldigital uthyrningsprocess - från publicering av bostad till nyckelutlämning. Genom olika studentbostadsföretags konkreta arbetssätt får vi ta del av digitala lösningar för olika delar av uthyrningsprocessen och en bättre förståelse för hur man skapar ett digitalt flöde som underlättar för både uthyrare och hyresgäst. 
 
Presentationerna följs av av gruppdiskussioner där det ges tid att utbyta erfarenheter deltagare emellan. Syftet med hela passet är att att ge inspiration och kunskap för att utveckla sin egen digitala uthyrningsprocess. 
 
Medverkande företag:
Studentbostäder i Norden
K2A Studenthus
Stockholms studentbostäder

Spårval: Internationella studenter|Panelsamtal och diskussioner

Att hyra ut bostäder till internationella studenter ställer andra krav på både processer och kommunikation. I ett panelsamtal med efterföljande diskussion lär vi oss av hur andra arbetar, vad man ska tänka på och får konkreta tips för ett smidigare flöde.
 
Medverkande företag:
Akademiska Hus
Karolinska Institutet
Malmö Universitet

Spårval: Hyreslagen i praktiken|Panelsamtal och diskussioner

Hur applicerar man hyresjuridiken i praktiken hos studentbostadsföretag? I ett samtal med efterföljande diskussion lyfter vi hyresjuridiska frågor, till exempel störningsärenden och olovlig andrahandsuthyrning.
 
Medverkande företag:
AF Bostäder
Svenska Bostäder

Studiebesök|Unity co-living

Följ med till Unitys co-living i Hammarby Sjöstad - en kort promenad från Lumafabriken. Här kan du boka allt från en natt till tre månader direkt på webben, en uthyrningsprocess som de berättar mer om i samband med studiebesöket. Inspireras av en del av fastighetsbranschen som ligger nära studentbostäder, men ändå bjuder på flera infallsvinklar för nytänkande. Läs mer om Unity Hammarby Sjöstad här >>