27 OKT

Studiebesök Köpenhamn

Köpenhamn

En dag - tre studiebesök

Inspiration tillnytänkande utformning och placering av studentbostäder. De tre studiebesöken visade på variation i bostadstyper, olika varianter av gemensamma utrymmen, gräsbeklädda tak, takterrasser och kajakparkering.

Studiebesök

Copenhagen Lyngby|BaseCamp

Ett arkitektoniskt superbygge där bostäder, samlingsplatser och natur varvas för att skapa interaktion och en känsla av gemenskap. Copenhagen Lyngby har prisats över hela Europa för sin innovation och arkitektur. Här samlas 900 studenter, doktorander och äldre i ett både ekologiskt och socialt hållbart boende.

Amager Øst|Studentbostäder i Norden

I stadsdelen Amager Øst, mitt emellan stranden och centrum, bygger Studentbostäder i Norden 578 nya studentbostäder. Bostäderna med eget kök och badrum byggs enligt deras koncept om att studentbostaden ska vara mer än bara en bostad. När området står klart kommer här finnas välplanerade gemensamma ytor att umgås på, takterrasser, gym, café och livsmedelsbutik.

Urban Rigger|Urban Rigger

Flytande containers är grunden för de 72 studentbostäderna som ligger i Köpenhamns inlopp. Varje rig har ett gemensam rum under havsytan, en innergård för grillfester och parkering för cyklar och kajaker (!). Bostäderna har en hållbar profil, inte bara för att de återanvänder material i konstruktionen, det omgivande havet blir en naturlig värmekälla och solpaneler på taket ger förnybar energi. Ett studentbostadsområde utöver det vanliga!