22-23 SEP

NSBO Conference 2022

Stockholm

Inspiration och nätverk för nordiska studentbostadsaktörer

Var med när vårt nordiska nätverk samlas i Stockholm för två dagar av inspiration, kunskap och nätverkande. Med avstamp i det nya Campus Albano i Stockholm är temat för konferensen Student housing – an essential for the attractive campus and sustainable city.

Hur kan vi bygga och förvalta studentbostäder som attraherar studenter, förbättrar staden och bidrar till en hållbar framtid? Med ett nordiskt perspektiv lyfter vi blicken för att förstå studentbostadens roll för attraktiva och hållbara campus och städer.

Stort fokus ligger på Campus Albano, den nya huben för studenter i Stockholm där flera universitet samsas med över 1 000 studentbostäder, restauranger, kommunikation och övrig service.

 

Läs mer och anmäl dig på NSBO:s webb

Praktisk information

Datum:
22-23 september

Plats:
A House, Stockholm

Hotell:
NSBO har reserverat hotell för deltagare på konferensen.
Hör av er till info@nsbo.eu för mer info.

Pris per person:
€750/person

Anmäl dig idag

Mer info och anmälan sker via NSBO.

Anmäl dig senast 6 september

Anmäl dig här

På programmet

Campus design and student housing |22 sep

Vilka är de nordiska och europeiska trenderna för utformning av campus? Ta reda på mer om pågående utveckling kring campusdesign och vilken roll studentbostäder spelar för mångfald, livlighet och studentrekrytering. 
 
Talare:
Jorcik Beijer, Urbanist & Director at Blossity

Campus Albano – the new educational hub of Stockholm|22 sep

Campus Albano är med sin storlek och kombination av utbildning, bostäder och service ett unikt projekt i Sverige. Lär dig mer om hur processen fram från idé till färdigt projekt set ut och hur de jobbar med hållbarhet. 
 
Talare:
Akademiska Hus

Sustainable housing in a sustainable city|22 sep

Att bygga och förvalta studentbostäder hållbart är både nuet och framtiden. I det här segmentet utforskar vi nästa steg för hållbara studentbostäder och hur de kan bidra till hållbara städer. 
 
Talare:
Pär Larshans, Hållbarhetschef Ragn-Sells
Pernilla Hagbert, Forskare KTH

How to create attractive student housing|22 sep

Studentbostäder är en nyckelfaktor för att skapa en attraktiv studieort. Inte bara tillgången till ett boende, utan i stor utsträckning även utformningen av bostäderna och dess placering i staden. Vilka faktorer är viktiga och hur bygger man det studenter efterfrågar?
 
Talare:
Rachel Butterworth, CMO BaseCamp

Study visits in Stockholm|23 sep

Studiebesök till Campus Albano och Lappkärrsberget - en blandning av nya, gamla, stora, små, delade och enskilda studentbostäder. 

Nordic highlights|23 sep

Uppdatering och nyheter om vad som händer på studentbostadsmarknaden i våra nordiska grannländer.