22-23 NOV

Förvaltningsdagarna 2023

Jönköping

Fokus på framgångsrik förvaltning i en utmanande omvärld

2023 års Förvaltningsdagarna tog avstamp i det rådande ekonomiska läget och hur branschen kan utveckla arbetssätt för att minska underhålls- och investeringskostnader och göra tidsvinster i förvaltningen av bostäder.

På programmet

Inflygning och nuläge|Studentbostadsföretagen

Programmet startar med inflygning av Studentbostadsföretagen, som sammanfattar läget och diskuterar utmaningar i förhållande till marknad, ekonomi, klimatförändringar och säkerhet på studentbostadsmarknaden.

Fastighetsekonomi i pressade tider|Bo Nordlund

Bo Nordlund – teknologie dr samt redovisnings- och värderingsspecialist fastigheter – reder ut vad som särskiljer fastighetsekonomi, begrepp och vad i omvärlden som påverkar. Bo har lång yrkeserfarenhet med roller som auktoriserad revisor, ekonomichef och fastighetsföretagsanalytiker på bank.

Spårval|Välj det tema inom ekonomi som passar dig

Spårval 1: Fördjupning i fastighetsekonomi Fördjupning i ekonomin tillsammans med Bo Nordlund för att få mer kunskap om fastighetsbranschens nyckeltal och de högaktuella värderingsfrågorna.
 
Spårval 2: Hur påverkar vi resultatet? Lär av varandra! Marcus Postonen berättar om insatser från SGS verksamhet, därefter utbyter vi erfarenheter och inspirerar varandra med exempel från våra verksamheter.

Klimatsäkra din fastighet|Henrik Nordlund, förvaltningschef K2A & Hanna Törnqvist, hållbarhetschef och vice vd Vätterhem

Vätterhem och K2A berättar om sitt arbete med att klimatsäkra fastigheter. De delar med sig om såväl strategiskt förebyggande arbete som hantering av konkreta händelser.

Studiebesök: Kunskapsfabriken|Jönköping University

Kunskapsfabriken är belägen i centrala Jönköping och har tagit form genom en ombyggnation av en gammal SAAB-fabrik för flygplanskomponenter. Nu huserar fastigheten cirka 220 internationella studenter och industrikänslan har bevarats i såväl lägenheterna som de gemensamma köken och trapphusen. Nästan alla lägenheter har egna pentryn och hyresgästerna har tillgång till studierum och bokningsbara gemensamma kök. Jönköping University.

Studiebesök: Träbyn|Studentbostäder i Norden

Campus Träbyn ligger öster om Jönköpings centrum i Ekhagen, ett attraktivt område känt för sina fina grönområden, naturreservat och milsvida utsikt över Vättern. Campuset består av en fastighet från 2021 med effektivt planerade enrumslägenheter om 25-33 kvm. Området erbjuder även gott om möjligheter för sociala och aktiva sysselsättningar med närhet till Jönköpings utbud av trevliga barer och restauranger. Träbyns kombination av hållbara lösningar och unik estetik gav projektet en första plats i Studentbostadspriset 2022.

Studiebesök: Campus Råslätt|Vätterhem

Campus Råslätt är Jönköpings största studentområde med närmare 600 studentbostäder och täta kommunikationer till såväl Jönköping University som centrum. I anslutning till campus, som ligger i ett miljonprogramsområde, finns fri tillgång till gym, idrottsanläggning, skridskobana, skog- och grönområden och gemenskapen bland de boende är stor. Förutom aktiviteter i den nyrenoverade lokalen Sockertoppen, som drivs av Råslätts Studentförening, anordnar studenterna själva ofta matlagningskvällar, grillkvällar och utflykter.

DinHyresvärd|Hogia

Under båda dagarna finns Hogia på plats för att visa sitt automatiserade och molnbaserade fastighetssystem DinHyresvärd. Digitaliseringen innebär stora möjligheter och Hogia är med och driver den förändringen med sitt innovativa fastighetssystem och sin långa erfarenhet från branschen. Passa på att prata med dem för att få inspiration till ert digitaliseringsarbete och få en inblick i en enkel och effektiv vardag med DinHyresvärd. Läs mer om Hogias fastighetssystem och boka en demo redan idag! >>