23-24 NOV

Förvaltningsdagarna 2022

Linköping

Branschens stora förvaltningsträff

Välkommen till Linköping för en lunch-till-lunch-träff med fokus på förvaltning av studentbostäder. Som vanligt erbjuder vi ett brett innehåll där deltagarna får möjlighet att välja sitt eget program. I år ligger också fokus på de utmaningar som finns framöver i samband med inflation och energikris.

Förvaltningsdagarna är till för dig som vill ha studentbostadsperspektivet på både breda och smala förvaltningsfrågor. Träffa andra förvaltare i branschen som har samma utmaningar och kan ge nya insikter och lösningar. Som alltid blir det även studiebesök, denna gång till bland annat Studentbostadsprisets första vinnare Colonia II.

På programmet

En ny verklighet för fastighetsbranschen |Kent Persson, Heimstaden

Det händer mycket i omvärlden just nu som får stor effekt på studentbostadsmarknaden. Kent Persson är samhällspolitisk chef på Heimstaden och kommenterar ofta bostadsfrågor i olika forum. Han kommer prata om hur både omvärlden och valet påverkar fastighetsbranschen och hur förutsättningarna ser ut framåt de kommande åren.

Framtidens unga vuxna|Juni Strategi

Juni Strategi har tagit fram en omfattande rapport kring framtidens unga vuxna - vad de tycker, vilka värderingar de har och vad som kommer vara viktigt för dem gällande både boende och livet generellt. Ta reda på som är viktigt för era hyresgäster för att kunna planera och anpassa förvaltningen.

Panelsamtal|Framtidens studenter

Efter Juni Strategis presentation diskuterar vi rapportens resultat tillsammans med både bostadsaktörer och studenter utifrån ett förvaltningsperspektiv.

Studiebesök Ryd|Heimstaden och Studentbostäder i Linköping

Ryd är ett av Sveriges största sammanhängande studentbostadsområden med mer än 2 800 studentbostäder. Området byggdes på 1960-1970 talet med fokus på korridorboende. Här får vi se hur dessa korridorbostäder konverteras till lägenheter samtidigt som det sker en satsning på att skapa utrymme för gemenskap i bostadsområdet.

Studiebesök Colonia II|ByggVesta

Se och upplev Studentbostadsprisets första vinnare Colonia II. Colonia II är en utbyggnad/förtätning av ByggVestas bostadsområden Colonia som inte bara gett dubbelt så många nybyggda studentbostäder utan även gemensam ytor både inne och ute, service och ett lyft för hela områdets utemiljö.

Spårval 1

Socialt hållbar förvaltning|Christoffer Gerking, Heimstaden

Heimstaden har ett omfattande fokus på social förvaltning som bland annat innefattar en nollvision om vräkningar. Christoffer Gerking, områdeschef i Linköping, och Malin Gabrielsson, bosocial samordnare, berättar hur de jobbar med en nära förvaltning för att fånga upp personer innan de riskerar att förlora sin bostad.

Boendeapp - dags att digitalisera kundmötet!|Studentbostäder i Linköping

Framtidens kund är digital och Studentbostäder i Linköping arbetar aktivt tillsammans med moderbolaget Stångåstaden med att utveckla sitt kunderbjudande. Heidi Berger, marknads- och kommunikationschef, kommer prata om deras digitala strategi, hur de jobbar med appar, webb, automation och mycket mer för att skapa framtidens kundmöte.

Spårval 2

Skapa gemenskap i och utanför bostaden|Rickard Lindström, ByggVesta

Sociala ytor utomhus ger inte bara möjlighet till ökad gemenskap i hela området, de skapar även mervärde, trygghet och förlänger hemkänslan långt utanför lägenhetsdörren. Rickard Lindström, förvaltare i Linköping, berättar mer om hur detta tar sig uttryck i ByggVestas nyligen utbyggda studentbostadsområden Colonia II.

Hur sparar vi energi i vinter?|Henrik Nordlund, K2A

Energibesparing är på allas agenda under denna höst. Hur man bäst sparar mest energi beror på varje företags förutsättningar, men det finns både stora och små saker att lära sig av varandra. Henrik Nordlund, förvaltningschef på K2A, inleder diskussionspasset med att berätta om hur de arbetar för att spara energi i vinter.

Vill du veta mer?

Håll dig uppdaterad men Studentbostadsföretagens nyhetsbrev.

Prenumerera här