26-27 JUN

Almedalsprogram 2024

Visby

Tre event med fokus på studentbostäder

Under årets Almedalsvecka skapar vi kunskaps- och nätverksplatser för studentbostadsbranschen. Lyssna till bostadsminister Andreas Carlson om vilka politiska åtgärder för studentbostäder han ser framöver, få ökad förståelse för den digitala bostadsresan och träffa andra medlemsföretag på vår medlemsmiddag. Välkommen!

Ta del av programmet:

Fler studentbostäder till rätt pris – vilka åtgärder krävs?|27 juni

Var fjärde student väljer bort lärosäten på grund av bostadssituationen, men att bygga studentbostäder med rimliga hyresnivåer är en allt svårare kalkyl. Dessutom utnyttjas inte befintligt bestånd tillräckligt effektivt. Vad behövs för att förbättra läget på studentbostadsmarknaden?
 
Tack vare en hög byggtakt de senaste åren har studenters bostadssituation förbättrats över hela landet, men nu riskerar den positiva utvecklingen att vända. Om utmaningarna med att utveckla hållbara, attraktiva och prisvärda bostäder för landets studenter fanns redan innan byggkrisen, är utsikterna att få ihop kalkylen i studentbostadsprojekt nu ännu mindre. Samtidigt brottas branschen med vakanser vissa perioder på året och inom vissa segment. Orsakerna är både hindrande lagstiftning och förändringar i studenters beteenden och preferenser. Regeringen har nyligen låtit utreda lättnader i byggkraven för studentbostäder, men vad är nästa steg?
 
I det här seminariet möter vi bostadsminister Andreas Carlson och lyssnar till både bransch- och studentröster; Hur stimulerar vi ett mer hållbart studentbostadsbyggande som gör att bostadsbolagens kalkyler går ihop utan att studenternas plånböcker spricker? Vilka åtgärder behövs för att få en bättre matchning mellan utbud och efterfrågan?
 
Medverkande:
Andreas Carlson (KD), bostadsminister
Stina Olén, vd Studentbostadsföretagen (moderator)
Mattias Carrass, vd Stockholms studentbostäder
Viktorija Pešić. ordf. Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO)
 
Tid: 13.30 - 14.00, 27 juni
Plats: Klockgränd 4
Anmälan: Seminariet är öppet för alla
 
Eventet på Almedalsveckan.info

Hur skapas värde av en digital boenderesa för studenter?  |27 juni

Den digitala boenderesan är inte bara viktigt för kunden, den ger även värdefulla insikter för ökad kvalitet och effektivitet i verksamheten. Tillsammans med Avy bjuder vi in till ett exklusivt seminarium för att skapa ökad förståelse för den digitala boenderesan och dess värde. Avy delar med sig av sin expertis och det ges även tillfälle till öppen diskussion i en mindre skara.
 
Tid: 09.00 - 09.50, 27 juni
Plats: St Hansgatan 18 (övervåningen)
Anmälan: Seminariet är slutet och med begränsat antal platser. Intresseanmälan görs till ulrika@studentbostadsforetagen.se

Medlemsmiddag|26 juni

Välkommen till vår årliga medlemsmiddag i Almedalen! Samla intrycken och avsluta dagen med god mat och trevlig samvaro med branschkollegor.
 
Tid: 20.00, 26 juni
Plats: Eden Tapas Bar, Stora torget
Anmälan: Senast 19 juni till ulrika@studentbostadsforetagen.se
 
Obs begränsat antal deltagare och kostnadsfritt för upp till två deltagare per företag. Övriga deltagare debiteras självkostnadspris.