27 JUN -1 JUL

Almedalen 2023

Visby

Välkommen att träffa oss i Almedalen

Under Almedalsveckan är Studentbostadsföretagens vd och ordförande på plats för att träffa politiker och andra beslutsfattare som påverkar studentbostadsmarknaden. Utöver möten arrangerar vi egna event och deltar i seminarier arrangerade av andra branschaktörer. Ta del av programpunkterna nedan. Välkommen!

Våra event

Studenternas bostadssituation – kan fler göra mer?|28 juni

En av fyra unga väljer bort lärosäten på grund av bostadsbristen. Det hämmar individens möjlighet att hoppa på sin drömutbildning, lärosätenas attraktionskraft och landets kompetensförsörjning. För att lyckas vända situationen behövs samarbete och nytänk. Vilken roll kan olika aktörer spela för att förbättra studenternas boendesituation?
 
Välkommen till ett panelsamtal där företrädare för högskola, studentorganisationer, bostadsföretag, kommun och utbildningspolitik möts för att diskutera hur de tillsammans kan bidra till en förbättrad bostadssituation för studenter.
 
I panelen
Jenny Wikström, fastighetschef Uppsalahem
Kerstin Tham, rektor Malmö universitet
Klara Tryselius, tillträdande vice ordförande, Sveriges Förenade Studentkårer
Oliver Rosengren (M), riksdagsledamot
Philip Sandberg (L), kommunalråd i Lund
Moderator: Stina Olén

28 juni, 13:00 - 13:45
K2A, Glasblåseriet, Mellangatan 56, "K2A:s gröna scen för bostadsdebatt"
Seminariet är öppet för alla
 
Länk till programmet>>

Stopp för byggandet av studentbostäder – vad gör vi nu?|29 juni

I dagsläget finns det cirka 400 000 studenter och cirka 90 000 studentbostäder – en ekvation som inte går ihop. Hur kan ökat bostadsbyggande stimuleras i tider av inflation och ekonomisk nedgång?
 
Om en välfungerande högre utbildning ligger i samhällets gemensamma intresse bör även tillgången på bostäder till studenter vara det. Sveriges förenade studentkårer och Studentbostadsföretagen har gemensamt låtit göra en analys av läget och möjliga politiska åtgärder för att stimulera byggnationen av studentbostäder. Inledningsvis presenteras reformförslagen och därefter följer ett panelsamtal, där företrädare från politiken, studentbostadsföretagen och studenterna diskuterar förslagen. Seminariet arrangeras tillsammans med SFS.
 
I panelen
Jakob Olofsgård (L), riksdagsledamot
Johan Knaust, vd K2A
Leif Nysmed (S), riksdagsledamot
Alireza Akhondi (C), riksdagsledamot
Caroline Szyber, rådgivare i bostadsfrågor, Visionsbyggande AB
Moderator: Stina Olén
Moderator: Jacob Färnert, SFS

Fler namn tillkommer

29 juni, 14:00 - 14:50
Syskongatan 1, S:t Drotten kyrkoruin, Visby

Seminariet är öppet för alla
 
Länk till programmet>>

Medlemsmiddag |28 juni

Välkommen till vår årliga medlemsmiddag i Almedalen! Samla intrycken och avsluta dagen med god mat och trevlig samvaro med branschkollegor.
 
28 juni, 20.00, Eden Tapas & Bar, Stora torget, Visby

Obs begränsat antal deltagare och kostnadsfritt för upp till två deltagare per företag. Övriga deltagare debiteras självkostnadspris. Anmäl dig senast 21 juni till Ulrika Francke, ulrika@studentbostadsforetagen.se

Mer om studentbostäder?

Missa inte Bostadsstrategi för studenter – en investering i svensk konkurrenskraft, 28 juni kl 8.30-10.00. Seminariet arrangeras av Studentbostäder i Norden.

Läs mer här