Digitalt boende 2019


 

NYA DIGITALA LÖSNINGAR OCH DE JURIDISKA ASPEKTERNA

 

5 december
Göteborg

 
Digitalisering innebär en rad möjligheter för både effektivisering och målgruppsanpassning. För studentbostadsföretag, vars målgrupp är vana vid digitala plattformar för allt från kommunikation till konsumtion, är den digitala utvecklingen extra viktig. Hand i hand med de digitala möjligheterna följer nya, juridiska utmaningar som integritet, lagring av personuppgifter och immateriella rättigheter.
 
Under en dagsträff i Göteborg lyfter vi både nya exempel på digitalisering i bostäder och dess juridiska aspekter. Dessutom ges deltagarna möjlighet att ställa sina frågor om hyresjuridik till MAQS advokater.
 

På programmet

AI, robotar och det digitala hemmet

Sofia Thunberg
 
Sofia Thunberg är specialiserad inom människa-robotinteraktion och doktorand inom kognitionsvetenskap på Linköpings universitet. Hon belyser här smarta hem med stort fokus på relationen mellan människa och robot. Hur kommer våra liv hemma och på jobbet se ut i framtiden? Varför ger vi våra robotar känslor och var går gränsen för vad som är endast mänskligt? Lär dig mer om hur AI och sociala robotar kan integreras i en bostad samt hur framtidsmöjligheterna för studentbostadsföretag kan se ut utifrån konkreta exempel från forskning och näringslivet.

Juridiska aspekter av den digitala utvecklingen

Linn Samuelsson och Kenneth Asplund, MAQS
 
Modern teknik, digitalisering och användningen av AI gör att fler företag oftare kommer i kontakt med frågeställningar som tidigare bara typiska IT-bolag ställdes inför. Nya avtalsrelationer, frågor om immateriella rättigheter, ansvar för personuppgifter, integritet och säkerhet är några av de områden som berörs. Linn Samuelsson och Kenneth Asplund på MAQS Advokatbyrå arbetar dagligen med att hjälpa företag med digitala utmaningar och har erfarenhet av att hjälpa företag som både utvecklar och använder produkter som bygger på AI. De delar med sig av sina viktigaste erfarenheter och lärdomar från sitt arbete med dessa frågor.

Betala hyran med smidig kortlösning

Marek Maqdosi, DIBS
 
DIBS är ett företag inriktat på smidiga internetbetalningar, där studenten enkelt kan betala hyran med sitt betalkort, utan omväg förbi banken. En tjänst som känns igen från betallösningar inom detaljhandeln. I Göteborg berättar de hur de hjälpt ett norskt studentbostadsföretag spara både pengar och tid, men framförallt gjort det lättare för kunderna att betala hyran.

En digital plattform för enklare boende

Henrik Svanqvist, Tmpl
 
Den nya generationens hyresgäster ställer nya krav på sitt boende. Till exempel vill de i större utsträckning dela resurser och utrymmen och sköta administration kring boendet genom smarta digitala lösningar. Tmpl är en digital boendeplattform och deras VD Henrik Svanqvist berättar om hur digitala lösningar kan hjälpa studentbostadsbolag att möta den nya generationens behov.

Q&A hyresjuridik

Jennifer Bake, MAQS
 
Olovlig andrahandsuthyrning via AirBnb, olika kontraktsformer eller störningsärenden? Ta chansen att få svar på dina specifika hyresjuridiska frågor. Du får möjlighet att skicka in dina frågeställningar på förhand och till vår hjälp har vi Jennifer Bake, expert på fastighetsrätt från MAQS.

INFO

Datum: 5 december
Tid: 10.00-16.30
Plats: Västsvenska Handelskammaren, Parkgatan 49, Göteborg
 
Pris: 3 400 kr exkl. moms
Sista anmälningsdag: 15 november
Anmäl dig här >>
OBS! Anmälan är bindande och full återbetalning vid eventuell avanmälan kan inte garanteras.
 
Program:

10. 00 Välkomna!
10.15 AI, robotar och det digitala hemmet
11.15 Juridiska aspekter av den digitala utvecklingen
12.00 Lunch
13.00 Betala hyran med smidig kortlösning
13.45 En digital plattform för enklare boende
14.30 Fikapaus
15.00 Q&A hyresjuridik
16.30 Avslut