Förvaltningsdagarna 2019

18-19 NOVEMBER
STOCKHOLM

Att förvalta studentbostäder skiljer sig en hel del från att förvalta vanliga bostäder. Därför bjuder vi återigen in till Förvaltningsdagarna där vi djupdyker i förvaltningsaspekten av studentbostäder. I år står bland annat förvaltning i utsatta områden, innovation och underhållsplanering i fokus. Stort fokus läggs även på diskussion och erfarenhetsutbyte deltagare emellan.

Skapa ditt eget program
I år har alla deltagare möjlighet att anpassa både program och studiebesök efter sina egna intressen. Välj mellan tre spårval och två studiebesöksturer. Tur 1 som fokuserar på blockförhyrning av både ombyggda kulturmärkta byggnader och innovativa testbäddar. Eller Tur 2 med besök till ombyggda korridorer och förvaltningsutmaningar i utsatta områden. Läs mer om spårvalen och de olika studiebesöken längre ner på sidan.

 

Anmälan är stängd. Om du är intresserad av att delta, hör av dig till erica@studentbostadsforetagen.se


P A R T N E R:


PÅ PROGRAMMET

Förvalta studentbostäder i utsatta områden

Sofia Lokind, Heimstaden, Sanny Mattelin, AB Eidar och Martina Ljunggren, Åke Sundvall
 
Studentbostäder i utsatta områden är vanligt. Och även om det inte finns i allas bestånd, seglar säkerhet och trygghet oavsett område högre och högre upp på agendan. Vi inleder dagarna med ett samtal kring vilka utmaningar som finns och hur bostäderna bäst kan förvaltas. Samtalet kretsar kring allt från kameraövervakning till samverkan med lokalsamhälle och studenter. Medverkar på scen gör Heimstaden, AB Eidar och Åke Sundvall och från publiken deltar förhoppningsvis även du med dina frågor och erfarenheter.

Åtkomsthantering för studentbostäder – idag och imorgon

Jonas Ridhagen, Assa Abloy
Spårval 1A

 
Kan hur du låser och låser upp din lägenhet blir mer än enbart en säkerhetsfunktion? ASSA ABLOY Global Solutions resonerar kring framtidens låssystem i branschen, och hur trådlösa nätverksekosystem kan integreras med dagens system samt framtidssäkra morgondagens. De kommer också att prata om hur en stor studentorganisation hanterar sitt låssystem och startar ett pilotprojekt som använder sina digitala nycklar i mobila enheter för att hantera studenternas nya och ständigt föränderliga behov avseende tillgång till deras hem.

Alphyddan

JM
Spårval 1B

 
Ett av spårvalen är ett extra studiebesök till JM:s Alphyddan, ett 50 meter högt färgsprakande hus från 2018 med 93 moderna studentlägenheter. Här finns plats för såväl eget utrymme som social samvaro. Bostäderna är både ettor och större kompislägenheter med tre rum och gemensamt kök/vardagsrum. I Alphyddan finns flera mötesplatser, till exempel en gemensam terrass på 16:e våningen.

Generation Z

Stina Olén, Studentbostadsföretagen
Spårval 2A

 
Självupptagna mobiljunkies eller nätverkande specialister? Åsikterna är många om Generation Z - dagens tonåringar och unga studenter. Vilka krav ställer den här generationen, vad är viktigt för att de ska trivas i sin framtida studentbostad och vilka förväntningar kan vi ha på dem? Ta reda på vilka Generation Z är och hur förvaltningen av bostäder bäst matcher deras behov.

Faraomyror, mjölbaggar och silverfisk

Sven Jeppson, Anticimex
Spårval 2B

 
Anticimex informerar om insekterna faraomyra, mjölbagge och silverfisk och vad det är som gör att de trivs extra bra i våra bostäder. Du får ökad kunskap om dessa skadedjur och tips på hur de både kan bekämpas och förebyggas.

Förvaltning i sociala medier

Cristina Gonzalez Pons och Anna Klingsäter, Huge Bostäder AB
Spårval 3A

 
Huge Bostäder AB använder sina sociala mediekanaler för att skapa både intern stolthet och nöjdare kunder, bland annat med fokus på förvaltning och fastighetsskötsel. Få tips och idéer om hur ditt arbete som fastighetsskötare och förvaltare kan lyftas fram i ditt företags sociala kanaler. På så sätt kan du bidra till att både stärka ert varumärke och synliggöra din verksamhet.

Hur mår fastigheterna egentligen?

Anton Klintenberg, Sustend
Spårval 3B

 
Vad kommer behöva göras, när, och hur mycket kommer det att kosta? Att jobba förebyggande, strukturerat och digitalt med underhållsplanering ger underlag till smarta och kostnadseffektiva beslut i god tid. Genom att höja blicken förbi nästa års budget kan man skapa energibesparingar och hitta samordningsmöjligheter inom och mellan fastigheterna. Det kan bidra till sänkta kostnader, kortare projekttider och mindre stök för studenterna.

STUDIEBESÖK

Tur 1: Draconis

Akademiska Hus nybyggda bostäder för totalt 430 studenter. Studentbostäderna består till största del av dubbletter, men även tripletter och enrumslägenheter finns. Samtliga bostäder blockhyrs av KTH Bostad och i dagsläget bor här enbart utländska studenter. Här besöker vi även några tvåvåningsbostadshus från 40-talet som hyrs ut till både KTH:s forskaravdelning och privatpersoner. Studiebesöken kompletteras med en kort diskussionspunkt om blockhyresavtal och gränsdragningar i förvaltningen.

Tur 1: KTH live-in Lab

KTH Live-In Lab är en innovationsmiljö för forskning och utveckling av byggande och boende. Det är något så unikt som en fullskalig testbädd med faktiska boende, föränderlig interiör och infrastruktur, databas för brukar- och fastighetsdata och en mycket värdefull samverkansplattform. KTH, Einar Mattsson, Akademiska Hus och Schneider Electric driver det tillsammans som ett forskningscentrum med målet att accelerera innovationstakten i samhällsbyggnadssektorn.

Tur 1: Frescati

På en del av Stockholms universitets campus har Akademiska Hus omsorgsfullt renoverat och byggt om byggnader med historisk interiör och högt kulturellt värde till student- och forskarbostäder. Hovbeslag har 20 bäddar fördelat över lägenheterna som ingen är den andra lik. Trädgårdsvillan byggdes 2017 om från ett café till en studentbostad med sex rum och gemensamt kök och badrum. Stockholms universitet blockhyr dessa lägenheter och Akademiska Hus förvaltar huset. För närvarande bor det enbart utländska forskare i husen.

Tur 2: Tensta Torn

Studentlägenheterna i Åke Sundvalls Tensta Torn är inte bara bostäder, det är också ett boende som utmärker sig. Med sina 18 våningar syns de 243 studentbostäderna från långt håll och det har gett Tensta ett tillskott av invånare som utbildar sig för att bygga framtiden. Detta är Åke Sundvalls första projekt med studentlägenheter och förvaltningen arbetar intensivt med att de boende i huset ska känna sig trygga och väl omhändertagna.

Tur 2: Kungshamra

Kungshamra är ett klassiskt och naturnära studentområde vid Ulriksdals slott i Solna kommun, norr om Stockholm. Byggnaderna är två till fyra våningar höga och grupperas kring små gröna gårdar. Här är det klassiska boendet i studentkorridor väl representerat, men större lägenheter finns också. Just nu genomför Stockholms Studentbostäder ett pilotprojekt där de omvandlar korridorsrum till kvadratsmarta studentettor, något som får stort fokus under vårt studiebesök.

PROGRAM 18 NOVEMBER

10.45
Registreringen öppnar

11.00
Intro och incheckning
Förvalta studentbostäder i utsatta områden

12.00
Lunch

12.45
Introduktion till studiebesöken
Studiebesök

17.00 (ca)
Tillbaka på hotellet

18.30
Gemensam middag på Elite Hotel Marina Tower

PROGRAM 19 NOVEMBER

8.30
Introduktion till dagen
Spårval 1: Åtkomsthantering för studentbostäder – idag och imorgon (1A) eller Alphyddan (1B)

09.30
Fika

09.50
Spårval 2: Generation Z (2A) eller Faraomyror, mjölbaggar och silverfisk (2B)
Spårval 3: Förvaltning i sociala medier (3A) eller Hur mår fastigheterna egentligen? (3B)

12.00
Avslutande lunch


INFO

Start: 18 november 11.00 (registrering från 10.45)
Slut: 19 november, 13.00
Plats: Elite Hotel Marina Tower, Nacka

Pris: 5 200 kronor exkl. moms. 
I priset ingår lunch och fika båda dagarna samt middag på kvällen den 18 november.

Hotell: Enkelrum på Elite Hotel Marina Tower kan bokas till i anmälan för 1 205 kronor exkl. moms

Sista anmälningsdag: 24 oktober
OBS! Anmälan är bindande och full återbetalning vid eventuell avanmälan kan inte garanteras. Utbildningen kan komma att ställas in med full ersättning vid för få antal deltagare, detta meddelas senast 25 oktober.


TIDIGARE FÖRVALTNINGSDAGAR