Digitala Almedalen c/o Boinstitutet

 

 

Liksom mycket annat har i år Almedalsveckan i Visby fått ställas in. Istället kommer Digitala Almedalen c/o Boinstitutet att arrangeras 29 juni-1 juli, där man kommer att webbsända ett antal samtal med koppling till boende och bostadsbyggande. För att det politiska samtalet och vårt påverkansarbete inte ska stanna av så kommer Studentbostadsföretagen tillsammans med Stockholms studentbostäder att arrangera ett seminarium under Digitala Almedalen.

Semiarium: Fast i flyttkedjan – hur kan ett bättre flöde på bostadsmarknaden hjälpa fler studenter att få en bostad?

En student som får sitt antagningsbesked i juli behöver någonstans att bo redan i september. För att det ska fungera behövs en snabbrörlig studentbostadsmarknad, något som saknas på många orter idag.

 

Studentbostäderna är en del av en större bostadsmarknad som ofta är ansträngd, vilket gör att många dröjer sig kvar i sin studentbostad efter avslutade studier. Det i sin tur skapar ytterligare problem med studenter som inte kommer in på studentbostadsmarknaden. Så, hur får vi ett bättre flöde? Hur möjliggör vi för fler att få en studentbostad och hur gör vi det enklare för studenter att komma vidare ut på bostadsmarknaden efter avslutade studier?

 

Var med och bidra till debatten genom att delta i detta dialogseminarium! Vi inleder med ett par perspektiv på lösningar och fördjupar sedan samtalet i gruppdiskussioner. Därefter återsamlas vi och delar insikter från de olika samtalen.

 

Paneldeltagare:

Emma Hult, bostadspolitisk talesperson (MP)
Maria Pleiborn, bostadsmarknadsexpert, WSP
Ingrid Gyllfors, vd, Stockholmsstudentbostäder
Daniella Waldfogel, Näringspolitisk chef, Stockholms Handelskammare
Moderator: Stina Olén, vd, Studentbostadsföretagen. Fler namn tillkommer.

 

Så här går det till: 

I detta seminarium är du varmt välkommen att delta aktivt om du vill. Följ i så fall länken nedan (Länk till dialogseminariet) så kommer du in i Zoom, ett digitalt mötesrum, och får där chans att delta i gruppdiskussionen.

 

Datum och tid: 29 juni kl 13.40-14.20.


Länk till dialogseminariet:
https://us02web.zoom.us/j/82388710509


Tekniska förutsättningar:
Om du inte har Zooms programvara, kommer du automatiskt att få förslaget att delta via webbläsaren, godkänn nedladdning av plug-in för detta. Mötesrummet kommer att vara öppet från 13.15. Logga gärna in i tid, så du vet att tekniken fungerar. Därefter kan du stänga av video och ljud tillfälligt för att återuppta det igen kl 13.40, när seminariet startar.

 

Om du istället vill vara åhörare går det utmärkt att följa seminariet via Digitala Almedalens webbsändning på boinstitutet.se/almedalen.

 

Varmt välkommen att delta i seminariet, ingen föranmälan krävs!