Samlad info om corona


 
Coronapandemin påverkar alla delar av samhället, även studentbostadsbranschen. Här samlar vi information, erfarenhetsutbyte och goda exempel från medlemsföretagen.
 


Artiklar om corona

Att ställa om är det många som pratar om nu. Men hur gör man konkret när en studentlägenhet ska besiktigas eller ett stopp i avloppet behöver fixas? Se och hör Stockholms studentbostäders förvaltare Jesper Lundberg berätta om kreativa lösningar som hjälper till att hålla förvaltningen rullande i coronatider. TAGGAR: Övrigt förvaltning
Coronakrisen gör att många är hemma mycket mer än vanligt. Det får tyvärr konsekvenser för dem som lever i utsatta familjemiljöer, bland annat i form av ökat relationsvåld. Studentbostadsföretagen samarbetar med Huskurage, som jobbar för att flera människor ska agera om de misstänker att en granne far illa. Vi frågade en av grundarna, Peter Rung,...
3 110 nya studentbostäder färdigställdes under 2019, enligt statistik som SCB släppte idag. Siffran, som ökar för tredje året i rad, bekräftar branschorganisationens bild av en offensiv studentbostadsmarknad. I en färsk enkätundersökning svarar 70 procent av studentbostadsföretagen att de planerar att bygga nytt inom fem år. 
Nu när höstterminen är igång är effekterna av Corona på studentbostadsmarknaden något klarare, även om många frågetecken kvarstår. Vi har stämt av läget med studentbostadsaktörer runt om i landet för att ringa in gemensamma problem och lösningar.