• Studbotrend

  Branschens första trendrapport är här. I ett magasinformat lyfter vi det som påverkar den svenska studentbostadsbranschens just nu.

  Lasmer

 • MEDLEMSTRÄFF: FÖRVALTNINGSDAGARNA

  Välkommen på branschens stora träff om förvaltning och fastighetsskötsel av studentbostäder! Lasmer

 • NYHET! STUDENTPANELEN

  Tillsammans med Origo Group har vi tagit fram branschens egen Studentpanel. Genomför korta och snabba enkäter för att få bättre förståelse för era hyresgästers önskemål och behov. Lasmer

 • MEDLEMSTRÄFF: DIGITALT BOENDE

  Välkommen på en träff där vi uppmärksammar nya digitala lösningar för studenter och bostäder samt de juridiska aspekter som följer. Lasmer

 • Nya branschrekommendationer

  Nu finns uppdaterade branschrekommendationer kring kö- och hyresvillkor för uthyrning av studentbostäder. Lasmer

Nyheter

I takt med digitalisering och ökad rörlighet har gränsen mellan hemmet och arbetsplatsen suddats ut. Det här påverkar såklart även studenter, som i många fall kan betecknas som digitala nomader. Kontentan är att en god studiemijö i bostaden blir allt viktigare för såväl studieupplevelsen som för studentbostadsaktörernas boendeerbjudande.

Agnes Adersjö är inredningsarkitekt på Malmö universitet och har tidigare jobbat med att formge miljöer i studentbostäder på MKB Fastighets AB. Hon ser i dagsläget ett par olika trender som tillsammans eller var för sig bidrar till att skapa en bättre studiemiljö.

Flera medlemmar sitter nu med ansökningar om investeringsstöd eller har precis fått beviljat stöd. I december skrev vi om de nya reglerna för investeringsstödet och osäkerheten kring energikraven. Efter tät dialog med regeringen och Boverket har vi nu fått besked. Glädjande nog kommer de flesta av studentbostadsprojekten att omfattas av övergångsbestämmelser.