• Studbotrend

    Branschens första trendrapport är här. I ett magasinformat lyfter vi det som påverkar den svenska studentbostadsbranschens just nu.

    Lasmer

  • NYHET! STUDENTPANELEN

    Tillsammans med Origo Group har vi tagit fram branschens egen Studentpanel. Genomför korta och snabba enkäter för att få bättre förståelse för era hyresgästers önskemål och behov. Lasmer

  • Nya branschrekommendationer

    Nu finns uppdaterade branschrekommendationer kring kö- och hyresvillkor för uthyrning av studentbostäder. Lasmer

Nyheter

Under måndagen rapporterade Arbetsförmedlingen om varselrekord på svensk arbetsmarknad. Samma eftermiddag aviserade regeringen och samarbetspartierna nya satsningar inom a-kassan och utbildningsområdet. Som förväntat kommer vi se en utbyggnad av högskolan, med start redan 2020. Vi guidar er genom förslagen.

Var fjärde ung vuxen i åldern 19-24 upplever livet som ensamt, och den plats där de oftast känner sig ensamma är i hemmet. Unga som bor i studentlägenhet känner sig allra ensammast. Det visar undersökningen Ungdomsbarometern, gjord på uppdrag av Boinstitutet. Studentbostadsbranschen jobbar sedan länge med lösningar för att bryta isolering och främja socialt utbyte. 

Regeringen och samarbetspartierna aviserade under onsdagseftermiddagen ett krispaket för småföretag som bland annat innebär att staten går in och delfinansierar hyresrabatter. För branschen är beslutet välkommet – många av Studentbostadsföretagens medlemmar har lokalhyresgäster som är i likviditetskris på grund av coronapandemin.