• Studboguiden 2020

    Årets Studboguide är här! Ta reda på hur studentbostadsläget ser ut på landets studieorter - under terminsstarten och över hela året. Lasmer

  • Samlingssida: Corona

    Samlad information om coronapandemin och hur den påverkar oss i studentbostadsbranschen. Lasmer

  • NYHET! STUDENTPANELEN

    Tillsammans med Origo Group har vi tagit fram branschens egen Studentpanel. Genomför korta och snabba enkäter för att få bättre förståelse för era hyresgästers önskemål och behov. Lasmer

Nyheter

Idag presenteras budgetpropositionen för 2021 med flera förslag som berör studentbostadsbranschen, men det rör sig om allmän bostadspolitik. Regeringen verkar förlita sig starkt på investeringsstödet. Studentbostäder nämns inte någonstans i budgeten, mer än indirekt i beskrivningarna av ökat anslag till investeringsstödet. Här samlar och kommenterar vi förslagen. 

När Corona spreds under våren 2020 blev fysiska visningar av bostäder helt plötsligt ett problem för många. Lösningen blev olika typer av digitala visningar. Här har vi samlat fyra exempel på hur man kan genomföra digitala visningar.

Nu när höstterminen är igång är effekterna av Corona på studentbostadsmarknaden något klarare, även om många frågetecken kvarstår. Vi har stämt av läget med studentbostadsaktörer runt om i landet för att ringa in gemensamma problem och lösningar.