• Nya branschrekommendationer

    Nu finns uppdaterade branschrekommendationer kring kö- och hyresvillkor för uthyrning av studentbostäder. Lasmer

  • Träff: Digitalt boende

    18 juni i Göteborg
    Välkommen på en träff där vi uppmärksammar nya digitala lösningar för studenter och bostäder samt de juridiska aspekter som följer. Lasmer

  • Ta ställning mot våld med Huskurage

    Huskurage är en policy för att förhindra våld i hemmet. Använd vårt anpassade material för enkelt och kostnadsfritt införa Huskurage i era bostäder Lasmer

Nyheter

Vill du inspirera företag att utveckla studenters boende? Vill du jobba brett med kommunikation? Studentbostadsföretagen söker dig som gillar variation och vill jobba med såväl varumärkesstrategi, som innehållsproduktion, layout och publicering.

Olovlig andrahandsuthyrning har i kölvattnet av bostadsbristen blivit ett växande problem för hyresvärdar, för studentbostäder i form av både olagliga andrahandskontrakt och dubbelboende. Nedan är exempel på hur tre bostadsföretag jobbar med frågan.

Trollhättan är en snabbt växande studentstad med 15 000 studenter vid Högskolan Väst. Trollhättans bostadsbolag Eidar har runt 450 studentbostäder och erbjuder tillsammans med högskolan och kommunen bostadsgaranti inför varje höstterminsstart. I en tid av bostadsbrist runt om i landet ser man det som en vinnande strategi för högskolans tillväxt.