Jobba med oss

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för alla företag som har studentbostäder i landet. Vårt uppdrag är att inspirera och bidra till utveckling hos våra medlemsföretag, samt företräda branschen gentemot till exempel politiker och media. Arbetsplatsen består av ett kansli med tre anställda, i tätt samarbete men med egna ansvarsområden. För att trivas hos oss behöver du vara kundfokuserad, prestigelös och snabb från idé till handling.

Lediga tjänster och uppdrag

Vill du inspirera företag att utveckla studenters boende? Vill du jobba brett med kommunikation? Studentbostadsföretagen söker dig som gillar variation och vill driva vår nyhetsproduktion, marknadsföring av medlemsevent och närvaro på sociala medier.

I rollen som kommunikatör är du ansvarig för all vår kommunikation. Den sker framför allt i digitala kanaler och därmed krävs erfarenhet av det digitala kommunikationslandskapet. Vi förutsätter att du skriver och bildsätter innehåll bra, känner dig bekväm att arbeta i WordPress, har erfarenhet av e-postmarknadsföring och våra sociala medier LinkedIn och Twitter. Du bör ha vana av att arbeta i InDesign, Illustrator och Photoshop, samt ha lätt att lära dig att arbeta i ytterligare program.

Vi söker nu en konsult som kan driva vårt kommunikationsarbete under ordinarie medarbetares föräldraledighet. Som kommunikatör hos oss blir du en nyckelspelare i allt vi gör. Du jobbar tätt tillsammans med VD och medlemsansvarig. Du är en lagspelare, men gillar samtidigt att arbeta självständigt, såväl på kontoret som på plats för att bevaka våra evenemang. Vi erbjuder en fri och varierande kommunikatörsroll och söker dig som vill ta ansvar och vara med och utveckla verksamheten och våra medlemserbjudanden tillsammans med oss.

Praktiskt
Uppdraget sträcker sig från maj 2023 till juni 2024. Omfattning varierar och fastställs i överenskommelse med konsulten, men cirka 80 – 100 procent under perioden 8 maj – 31 oktober med uppehåll under juli och cirka 30-50 procent under perioden 1 november – 31 maj. Kontoret ligger i centrala Göteborg, men arbetet kan till viss del bedrivas på distans. Enstaka resor inom Sverige kan bli aktuellt.

Mer information och ansökan
För mer information, kontakta Ida Tengroth, kommunikationsansvarig: ida@studentbostadsforetagen.se eller 031-780 45 73. Välkommen att skicka din ansökan till rekrytering@studentbostadsforetagen.se. Urval sker löpande.

Om uppdraget
Vi söker en studentmedarbetare som kan skriva webbartiklar och pressmeddelande för våra digitala kanaler. Uppdraget är löpande om en till två artiklar i månaden (allt från enklare intervjuer till längre reportage). Artiklarna belyser olika delar av studentbostadsverksamheten och en plan tas fram tillsammans med kommunikationsansvarig som sedan går över i arbete med stort eget ansvar. Omfattning: 3 – 5 timmar per månad.

Arbetet kan ske på distans, men vi ser gärna att du kan ses på plats i Göteborg med jämna mellanrum. Vi ser att du själv fakturerar de timmar du lägger ner på arbetet.

Om Studentbostadsföretagen
Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för Sveriges studentbostadsföretag – en liten, flexibel och kreativ organisation där ditt arbete får avtryck i en hel bransch. Som studentmedarbetare får du kvalitativ arbetserfarenhet och blir en del av ett prestigelöst arbetsteam med högt i tak och många skratt.

Ansökan
Varmt välkommen med frågor och ansökan till rekrytering@studentbostadsforetagen.se. Vid ansökan, skicka med CV, en kort beskrivning av tidigare erfarenheter för uppdraget samt referensarbeten.

Sista ansökningdag: 10 mars

Om uppdraget
Återkommande projektuppdrag efter behov med fokus på bostadsmarknad, politik och utbildning. Du ska kunna samla in och analysera statistik, data och kvalitativa uppgifter som sedan sammanställs i tydliga och läsvänliga rapporter och presentationer. Uppdragen genomförs i samarbete med Studentbostadsföretagens kansli och varierar i omfattning, men anpassas så att de kan fullföljas vid sidan om heltidsstudier.

Arbetet kan ske på distans, men vi ser gärna att du kan ses på plats i Göteborg med jämna mellanrum. Vi ser att du själv fakturerar de timmar du lägger ner på arbetet.

Om Studentbostadsföretagen
Vi är branschorganisationen för Sveriges studentbostadsföretag – en liten, flexibel och kreativ organisation där ditt arbete får avtryck i en hel bransch. Som studentmedarbetare får du kvalitativ arbetserfarenhet och blir en del av ett prestigelöst arbetsteam med högt i tak och många skratt.

Ansökan
Varmt välkommen med frågor och ansökan till rekrytering@studentbostadsforetagen.se. Vid ansökan, skicka med CV och en kort beskrivning av tidigare erfarenheter för uppdraget du söker. Referensarbeten är ett plus.

Sista ansökningdag: 20 mars