Systemhus ny medlem i Studentbostadsföretagen

Med visionen #allaskabo tar Systemhus sikte på att 2020 vara en av de ledande aktörerna i Sverige för produktion av miljömedvetna yt- och kostnadseffektiva hyresbostäder. I den visionen ingår studentbostäder, och flera projekt är redan igång.

Hej Anders Blomkvist på Systemhus! Berätta mer om era studentbostäder och vad som är på gång.
– Vi har några projekt med studentbostäder på gång runt om i Sverige som är väldigt spännande för oss! Alla detaljer är inte officiella än, men vi hoppas snart kunna berätta mer.

Varför valde ni att bli medlemmar?
– Visionen #allaskabo tar sikte på att vi redan 2020 är en av de ledande aktörerna i Sverige gällande produktion av väldesignade, miljömedvetna och yt- och kostnadseffektiva hyresbostäder, vilket inkluderar studentbostäder. Bakgrunden till det är att bostadsmarknaden idag inte är tillgänglig för alla och speciellt inte för ungdomar och studenter som studerar eller är på väg ut i arbetslivet. På sikt hämmar det samhällsutvecklingen och landets attraktionskraft som utbildningsnation. Som en publik bostadsutvecklare vill vi på Systemhus vara med och bidra till samhällsutvecklingen. Därav medlemskapet i Studentbostadsföretagen som vi ser som en viktig aktör i branschen.

Vad ser ni fram emot att prata med branschkollegor om?
– Behovet av en långsiktig bostadspolitik som i detta sammanhang möjliggör för unga och studenter att kunna flytta hemifrån, få sitt första arbete och/eller studera på annan ort. Vi vill bidra till att öka flexibiliteten på bostadsmarknaden.